Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que, “dels escarmentats, els avisats, i no podem permetre que es torne a jugar amb els interessos de Castelló només per a traure rèdits electorals”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat, en relació al nou ajornament de la data d’arribada de l’AVE a Castelló, que “l’opinió pública castellonenca sap perfectament que des de Compromís defensem la rápida arribada de l’AVE, i que hem denunciat en repetides ocasions els successius ajornaments que ha patit. Però sap també que desconfiem, i molt, de les autèntiques intencions de les dues formacions estatals, PP i PSOE, quan es refereixen a aquest tema. Hem de recordar, una vegada més, que la responsabilitat primera de la no arribada de l’AVE a Castelló la té el PP, perquè durant els 8 anys de mandat d’Aznar no només no va fer res per a afavorir-la sinó que, ben al contrari, li va posar tota mena d’entrebancs; certament, ara sembla que almenys des de Castelló s’haja pres el tema seriosament, però ens fa sospitar que aquesta “conversió” només tinguera lloc des del moment que a Madrid va passar a manar el PSOE. Just el mateix moment que els socialistes, que abans el reivindicaven, van pasar a trobar tota mena d’excuses per a mirar de justificar el seu continu endarreriment”.

Per a Pañella, “la prova del cotó, per a que puguem fiar-nos de la sinceritat del PP sobre el tema, seria que el seu màxim dirigent a nivel estatal, Mariano Rajoy, fera públic sense equívocs que, cas de ser ell el proper inquilí de la Moncloa, accelerarà al màxim les obres tant de l’AVE València- Castelló com de l’AVE Castelló- Tarragona o, el que és el mateix, el tancament del tram que resta del Corredor Mediterrani. Per això li exigim a l’alcalde/diputat Alberto Fabra, si vol donar credibilitat a la seua campanya d’indignació pel nou retard de l’AVE, que aconseguisca questa declaració pública i solemne de Rajoy, per a poder creure’ns que ara no será com en temps d’Aznar i que el PP es pren aquesta vegada seriosament el tema de l’arribada de l’AVE a Castelló”.