Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha presentat una iniciativa parlamentària perquè el Consell actue i demane al govern central que pose en marxa una revisió del cadastre per afavorir que les famílies i particulars paguen menys impostos per les seues vivendes.

 

Segons ha recordat Morera, “l’última revisió per als immobles es va dur a terme en plena bombolla immobiliària, el que ha ocasionat que moltíssims habitatges i locals comercials figuren amb uns valors cadastrals que, sens dubte, estan allunyats als actuals valors de mercat. Els impostos que es deriven de l’aplicació d’estos valors es converteixen en injusts des del punt de vista fiscal i socialment inacceptables en un moment de greu crisi econòmica i de destrucció d’ocupació”.

 

Per al portaveu de Compromís, “com que han passat cinc anys de la darrera revisió del cadastre, en estos moments podem reclamar una revisió perquè els valors reals dels immobles dels municipis valencians no corresponen amb l’actual valor del mercat i si el govern valencià vol aplicar mesures per ajudar a les famílies a eixir de la crisi, sens dubte esta és una bona mesura perquè estem afavorint que paguen menys impostos”.

 

Des de Compromís argumenten esta petició en què, segons la legislació estatal vigent, “el valor cadastral dels immobles no podrà superar el valor de mercat, entenent per tal el preu més probable pel qual podria vendre’s, entre parts independents, un immoble lliure de càrregues, a l’efecte de les quals es fixarà, mitjançant ordre del Ministre d’Hisenda, un coeficient de referència al mercat per als béns d’una mateixa classe”.