Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís presentarà a Les Corts una Proposició No de Llei (PNL) en la qual demana al Ministeri de Foment que desestime la possibilitat d’ampliar el túnel de la A-70 que discorre pel terme municipal de Sant Joan d’Alacant, ja que aquesta actuació afectaria a les nombroses edificacions i infraestructures construïdes en la coberta d’aquest túnel.

 

Els immobles que es veurien afectats –i entre els que es troba un col·legi públic, un edifici d’interès local, carrers i cases acabats d’urbanitzar i un centre comercial- compleixen les afeccions i alineacions del PGOU de Sant Joan vigent i, fins ara, Foment no havia presentat cap objecció al respecte.

 

En aquest sentit, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha explicat que “si s’amplia aquest tram de la A-70 i, per tant, la línia límit d’edificació s’haurien d’expropiar cases i s’impediria també l’expansió del col·legi públic Rajoletes a tres línies educatives, un servei especialment necessari en aquesta zona on es pateix un alt dèficit de places escolars”.

 

“A més, la Llei de Carreteres estableix que les línies d’edificació de les carreteres estatals poden establir-se a una distància inferior si ho permet el PGOU del municipi i també si existeixen raons geogràfiques o socioeconòmiques”, ha apuntat Morera.


El síndic del grup parlamentari ha indicat que “davant aquesta situació, Compromís portarà endavant una PNL per instar el Ministeri de Foment a que respecte les alineacions i afeccions del PGOU vigent i per a que des de la Conselleria d’Infraestructures s’informe al Ministeri de les raons per les quals s’hauria de desestimar l’ampliació de l’A-70”.

 

“L’objectiu és que Foment rebutge ampliar aquest tram pel seu cost social, econòmic i mediambiental i, en aquest sentit, recolzem les propostes de l’associació de veïns de Salafranca –el barri afectat- d’alliberar el peatge de l’AP-7 entre Monfort i El Campello per a que aquesta via puga absorbir més trànsit i no es col·lapse l’autovia”, ha defensat Enric Morera.