Bota al contingut principal

El diputat provincial de Compromís en la Diputació de València, Emili Altur, presentarà una moció al proper ple per a demanar la devolució de l’Impost sobre Vendes Minoristes de determinats Hidrocarburs, ara que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha emès una sentència en la qual declara l’impost contrari al dret comunitari.

Per al diputat de Compromís, “la devolució de la quantia és del tot exigible, ja que la sentència és aplicable a tot Espanya i l’Estat té l’obligació de retornar integrament les quantitats a l’excés”.

De fet, de la sentència permetria reclamar la devolució en el tram estatal de l’impost comprès entre el 27 de desembre del 2002 i el 31 de desembre del 2012, que és quan la llei va estar en vigor, i que permetria reintegrament de l’impost a empreses, organismes, entitats, societats, etc.

Per això, Compromís ha instat a demanar a l’òrgan competent que done les instruccions oportunes als serveis econòmics i jurídics per a estimar les xifres exactes que la Diputació i empreses públiques com EGEVASA, GIRSA o IMELSA podrien reclamar que aconseguirien els 175.000 euros per any i, si cap, reclamar el reembossament d’aquestes quantitats.