Bota al contingut principal

La moció presentada pel Diputat provincial de Compromís, Emili Altur, sobre la devolució del cèntim sanitari ha sigut aprovada per tots els grups de la Diputació de València.

La iniciativa presentada naix arran d’una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea emesa el passat mes de febrer en la qual es declara l’Impost sobre Vendes Minoristes de determinats Hidrocarburs contrari al dret comunitari i obri la porta a retornar les quantitats corresponents de les despeses fetes en combustible, ja que que la sentència és aplicable en tot l’Estat espanyol.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “la sentència obri la porta al fet que molts ajuntaments accedisquen a una borsa de diners que tanta falta fa, sobretot a les administracions locals que es veuen atabalades pels impagaments”.

De fet, la pròpia Diputació de València, que té una despesa aproximada de 800 mil euros (sense comptar amb les empreses públiques (GIRSA, EGEVASA, IMELSA, etc.) en combustible, podria recuperar uns 175 mil euros per any.

Per açò, Altur ha animat “tant particulars, empreses o administracions públiques de tots els nivells a exigir el reintegrament d’un impost que han estat pagant irregularment, tal com diu la sentència, i que s’ha demostrat que no tenia cap fonament.