Bota al contingut principal

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOCV) ha publicat hui la licitació d’un estudi sociològic per un import de 72.600 euros. Després de consultar en la plataforma de contractació de la Generalitat el plec de prescripcions tècniques d’esta licitació el diputat de Compromís Fran Ferri ha constatat que estem davant de la contractació d’una enquesta en temps real i a peu d’urna per a la jornada electoral del pròxim 24 de maig.

Entre les característiques d’este estudi sociològic que ha licitat el Consell destaca que les enquestes es realitzaran en 200 col·legis electorals de les tres circumscripcions, amb un mínim de 120 entrevistes per col·legi, el que suposa un total de 24.000 entrevistes en què s’ha de preguntar als entrevistats què han votat. A més l’empresa que resulte adjudicatària està obligada ha desenvolupar una aplicació informàtica que permeta la consulta de la informació online a temps real i la realització d’informes periòdics al llarg de la jornada electoral.

Segons Ferri “totes estes característiques tècniques detallen que el govern d’Alberto Fabra ha encarregat una enquesta a peu d’urna per a les eleccions del 24 de maig. És inacceptable que el govern del PP pretenga gastar 72.600 euros públics en pagar una enquesta a peu de urna, el que es coneix com israelites, per al dia de les eleccions, una enquesta pagada amb diners públics per a què el Partit Popular tinga informació privilegiada en la jornada electoral”.

“El Consell torna a demostrar que fan ús dels fons públics per a pagar enquestes que utilitzen de forma partidista. Des de 2010 s’han gastat un total de 663.000 euros en enquestes secretes que des de l’oposició només podem accedir a través de sentències judicials”, ha conclòs el diputat de Compromís.