Bota al contingut principal

La coalició Compromís impulsarà una Llei valenciana per a la igualtat efectiva i no discriminació de les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, que plantege i coordine l’execució de les diferents mesures en les àrees de govern de la Generalitat per a lluitar contra la discriminació per orientació sexual o identitat de genere en tots els àmbits.

Esta és una de les mesures que la coalició inclou en el seu programa de govern de cara a les pròximes eleccions a Les Corts Valencianes en matèria de drets LGTB, unes mesures que seran presentades hui en un acte públic a València.

Des de les 19:30 hores a Código G, Carrer dels Tomasos, 14, de València, la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, el candidat autonòmic, Fran Ferri i els candidats a l’Ajuntament de València, Pere Fuset i Luisa Notario, presentaran el Programa LGTB de Compromís en un acte de caràcter festiu que contarà amb la presentació i actuació de La Prohibida.

Segons ha assenyalat Oltra “el programa de Compromís parteix de la premissa de què el col·lectiu LGTB té dret a rebre una atenció integral i adequada a les seues necessitats socials, sanitàries, jurídiques, laborals i educatives, en igualtat efectiva de condicions i sense discriminació amb la resta de la ciutadania”.

En eixe sentit Compromís promou mesures com l’elaboració d’una Llei integral dels drets de les persones transsexuals, que incloga, entre altres mesures, el procés transsexualitzador complet a la sanitat pública, accions d’integració sociolaboral i accions de lluita contra la transfòbia a l’àmbit educatiu, que garantisquen l’accés de les persones transsexuals a l’educació.

El programa de Compromís inclou també garantir el dret de les parelles de dones o dones soles al ple accés a les tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública. Així mateix, modificació i adaptació de tota la documentació que incloga a les parelles de dones. L’agilització i transparència dels processos d’adopció i acolliment garantint a totes les persones l’accés en plena igualtat i sense discriminacions i l’establiment d’un servei d’atenció a la població LGTB per part de la Generalitat Valenciana, en col·laboració amb les entitats LGTB valencianes en què s’oferisca ajuda i recursos a persones que patisquen assetjament per motius d’orientació sexual o identitat de gènere.

Compromís també impulsarà la inclusió i reconeixement de les famílies LGTB en les polítiques sobre famílies, garantirà la igualtat de les unions de fet homoparentals en l’adopció i acolliment i promourà el tracte igualitari a les parelles del mateix sexe i a les persones LGTB en centres de dia i residències de majors.

Aixi mateix el programa de la coalició inclou, entre altres mesures, la retirada del suport públic a qualsevol entitat, religiosa o no, que insulte, agredisca o atempte contra la dignitat de les persones LGTB, impedint el seu desenvolupament com a ciutadanes i ciutadans de ple dret.