Bota al contingut principal

Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés, ha demanat explicacions al Govern en funcions sobre l’informe que revela que l’executiu es va saltar els criteris d’audiència de la Llei de Publicitat Institucional per afavorir a mitjans de comunicació afins al PP.

Segons dicta la Llei, el Govern ha de fer el repartiment de les campanyes d’acord amb criteris objectius d’audiència, però, els informes publicats a la premsa revelen que el repartiment dels anuncis no s’ha produït així, ja que mitjans amb menys audiències han rebut més publicitat institucional que altres amb un millor rànquing d’audiència.

D’altra banda, el diputat valencià ha preguntat, també, els motius pels quals el Govern amaga l’import econòmic que va rebre cada mitjà, quan el màxim òrgan de transparència va dictar l’any 2015, que “l’interès públic” per conèixer aquesta relació entre el Govern i els mitjans de comunicació estava per sobre dels interessos comercials “. Per Baldoví: “Rajoy ha estat utilitzant els diners de les subvencions en comprar a determinats mitjans de comunicació i fer-se autobombo”.