Bota al contingut principal

Compromís ha reclamat la dimissió de César Sánchez com a president de la Diputació d’Alacant després que la institució no haja pogut aprovar una despesa de 24 milions en inversions sostenibles, pactades entre tots els partits que conformen l’hemicicle del plenari provincial. Amb la no celebració de la sessió extraordinària prevista per a hui, el president ha bloquejat la votació d’aquest paquet inversor que el Partit Popular lliga a l’aprovació d’unes subvencions ‘a la carta’ (administrativament, ‘nominatives’) on inclou -fora de qualsevol criteri objectiu- ajudes milionàries als seus vicepresidents i diputats, alguna de les quals està paralitzada per la Justícia.

La coalició, per tant, considera que Sánchez bloqueja una inversió amb la qual tracta de fer un xantatge polític als pobles: o tots els partits voten les ajudes a dit del PP o tots els pobles d’Alacant es queden sense les subvencions sostenibles que els corresponen per llei. Els tres diputats de Compromís –Gerard Fullana, José Manuel Penalva i Lluís Pastor- han criticat també la falta de consideració institucional ja que el ple ni tan sols ha sigut cancel·lat formalment, ni cap dels diputats ha rebut missatge algú sobre la no celebració de l’òrgan col·legiat.

“On està César Sánchez?”, s’ha preguntat el portaveu del grup de Compromís, Fullana, “és el president absent, obsessionat en premiar sols a alguns dels seus, saltant-se decisions judicials, fent xantatge als pobles de Compromís condicionant les seues ajudes sostenibles a la aprovació del paquet de subvencions ‘a la carta’. És amb diferència el pitjor càrrec públic de tota l’administració valenciana. No ha fet res més enllà de boicotejar al Consell i premiar als amics polítics. On està?”.

Compromís vol recordar el seu posicionament respecte a esta qüestió: 1) aprovar el paquet

de 24 milions pactats per tots el partits on estan incloses les ajudes sostenibles amb criteris objectius, les ajudes als pobles pels danys del temporal de 2016 i els plans d’obres i serveis dels municipis que es van quedar fóra del darrer pla. 2) Traure de la votació el paquet de subvencions ‘a dit’ per als vicepresidents i diputats del PP, alguna de les quals està paralitzada per una jutgessa per sospites d’arbitrarietat, i que ha suposat una retallada del 40% de la inversió sostenible amb criteris democràtics.

Els tres diputats de Compromís han defensat l’existència d’ajudes nominatives sols quan tinguen un caràcter extraordinari i estiguen justificades: per motius de que siga un servei obligatori que no puga complir el propi ajuntament, en virtut d’un conveni amb altres administracions per a dotar d’infraestrutures bàsiques als pobles (centre de Salut, residències de majors, etc) i qüestions de catàstrofes naturals i emergències.