Bota al contingut principal

El número 1 de la Coalició Compromís al Congrés dels Diputats per València, Joan Baldoví, considera que les informacions que han circulat hui del traçat del corredor mediterrani, “són molt preocupants perquè la dèria centralista del PSOE ha fet que el corredor tinga ben poc de mediterrani i per això volen que passe per tots els mitjans possibles per Madrid. Si això s’executa així, les comarques del sud del País Valencià quedaran desconnectades d’Europa i suposarà un colp molt dur per a les indústries de les comarques alacantines”.

Baldoví considera que el govern de l’estat, “s’ha rigut de les valencianes i els valencians des del moment que fa públic el document conjunt amb el govern francés en el que s’ignora el corredor mediterrani, hui s’han donat dades molt confuses i esperem que Europa no opte per l’aberració de desviar el traçat cap a Madrid, deixant desconnectat d’Europa el sud del País Valencià”.

A més a més, el candidat de Compromís ha recordat que les Corts Valencianes, “feren fa pocs mesos una declaració institucional en defensa del corredor mediterrani i donaren suport tots els grups parlamentaris. Amb les darreres accions del govern del PSOE, la delegació valenciana d’eixe partit hauria de fer alguna cosa i no optar per acceptar esta derrota que condemna l’economia de la nostra terra”.

El candidat de Compromís considera que el traçat del corredor mediterrani ha de travessar de nord a sud el País Valencià, “i així ho estem defensant a les Corts Valencianes i ho defensarem en el Congrés dels Diputats perquè no podem permetre que Madrid i que Brussel•les ignoren i condemnen el progrés de l’economia valenciana, per a la qual és necessàri un corredor mediterrani real i sencer, no fictici i a mitges”.