Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i portaveu de Drets Humans a les Corts, Cristina Rodríguez, ha reclamat hui al Govern central que “estudie la possibilitat de cedir l’ús del CIE de Sapadors de València com a espai sociosanitari, com en altres ocasions s’ha fet amb altres dotacions de les Forces de Seguretat de l’Estat. Com és el cas, per exemple, de l’antiga caserna de Mislata que es reconvertirà en residència pública i centre de dia per a persones majors i gestionarà la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”.

“En un temps on ha quedat palès més que mai la importància de la sanitat pública i universal, aquesta reconversió d’ús ajudaria a millorar i esponjar unes infraestructures sociosanitàries que han de poder respondre a una pandèmia sense precedents a casa nostra. Aquest equipament serviria per a respondre amb més recursos al pla de reconstrucció post pandèmia”, ha suggerit Rodríguez al ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska.

Juntament amb aquesta reclamació, Rodríguez ha registrat una Proposició No de Llei per al seu debat en Les Corts Valencianes en què s’insta el Govern central a fer una regularització “sense condicions de totes les persones migrants que es trobaven de forma irregular dins de l’Estat espanyol amb data 14 de març del 2020, dia d’entrada en vigor del Reial decret de l’estat d’alarma”.

En este sentit, Rodríguez recorda que “no seria la primera vegada que el Govern d’Espanya faria una regularització com aquesta, existint precedents amb Executius de diferents signe polític en les últimes dues dècades passades, i una pandèmia global és motiu més que suficient per fer-la ara, sense més dilació”.

La proposta de Compromís urgeix també a “revocar totes les ordres d’expulsió en vigor, per raons humanitàries i per responsabilitat amb la preservació de la salut pública cap a països tercers”, així com a “renovar de manera automàtica tots els permisos de residència i de treball pendents de tramitació i paralitzats com a conseqüència de l’estat d’alarma” o “prorrogar de manera automàtica tots els permisos de residència i treball almenys fins que es complisca un any natural de la data en què entre en vigor la finalització de l’estat d’alarma”, entre d’altres mesures per “fer efectiva l’atenció sanitària universal a totes les persones en risc d’exclusió, sense importar el seu lloc de naixement, que viuen a Espanya”.