Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat després de l’acte de presentació del projecte del corredor mediterrani en la Cambra de Comerç de València que el ministre de Foment, José Blanco, “no ha aclarit si ha enviat la carta a la UE per dir que este corredor és el prioritari. Contradiu el que va signar fa poc amb el govern de França on els dos governs apostaven pel corredor central i hui canvia el missatge per a dir que aposta pel mediterrani, al mateix temps que no renuncia a que no es facen altres corredors, per la qual cosa tindrem un greu problema perquè Europa no té diners en estos moments per a fer tants corredors”.

Segons Morera, “el ministre insisteix també en altres corredors transversals, que són molt costosos i de dubtosa viabilitat i necessitat, i com que també volen invertir en això, el nostre corredor, que és el més important pel seu pes i pel que mou en l’economia, tardarà molt més en fer-se i no estarà finalitzat fins l’any 2030, com ja ens han dit hui els tècnics”. Per al parlamentari valencianista, “la indústria valenciana no pot esperar 18 anys més en estar connectada amb la resta d’Europa i si el corredor mediterrani és realment prioritari, demanem que tota la inversió siga per a esta infraestructura que situa als passatgers i a les mercaderies de la nostra terra en Europa amb rapidesa, amb eficiència i amb sostenibilitat”.

El portaveu de Compromís també ha criticat l’acte de la signatura del tren de la costa, de l’esperada línia Gandia-Oliva-Dénia. Segons Morera, “no entenem com una infraestructura tan important i necessària s’haja liquidat amb un acte que ha durat 30 segons, molt menys que el power point que va presentar fa un any a València. Hui no ha fet ni declaracions als mitjans de comunicació i per tant no sabem com està eixa línia i si la faran, la qual cosa ens preocupa i molt”.