Bota al contingut principal

La coalició Compromís-Equo ha reclamat hui la dimissió del governador del Banc d’Espanya. Fernández Ordóñez, que aplegà a este càrrec a proposta del Partit Socialista, s’ha destacat per encoratjar a la rebaixada generalitzada dels sous dels treballadors com a solució per a eixir de la crisi, quan per la seua mala gestió s’estan donant els casos escandalosos d’altíssimes retribucions a ex directius de caixes que estan sent sanejades amb els diners dels contribuents.

Cristina Domingo, número dos de la candidatura de Compromís-Equo per València, ha afirmat que “Fernández Ordóñez, en compte de complir el seu treball bé, és a dir, vigilar i fer que les retribucions dels directius de les caixes s’ajusten a la situació econòmica real i a l’ètica, està mirant cap a un altre costat, en una clara mostra d’irresponsabilitat i incompetència, i fins i tot s’ha atrevit a donar consells de rebaixada de sous dels treballadors de tot l’estat”.

Veient l’espectacle d’acusacions mútues entre Feijoo, president de la comunitat de Galícia, i Rubalcaba, fa la sensació que estos excessos no els controla ningú, la qual cosa ens crea una gran preocupació.

Domingo ha destacat que “Compormís-Equo, des del Congrés dels Diputats revisarem tota la legislació sobre el tema de caixes i definirem els organismes de control d’una manera clara en la perspectiva d’anar construint una banca pública que es nodrisca de l’estructura actual de les caixes d’estalvis i que s’assegure que en tot el territori estatal es complisquen les funcions que fins ara complien les caixes, amb un sistema públic de crèdit”.