Anar directament a les notícies

Compromís-Equo demana la dimissió del governador del Banc d’Espanya per incompetent

Publicat el en Economia i Ocupació

La coalició Compromís-Equo ha reclamat hui la dimissió del governador del Banc d’Espanya. Fernández Ordóñez, que aplegà a este càrrec a proposta del Partit Socialista, s’ha destacat per encoratjar a la rebaixada generalitzada dels sous dels treballadors com a solució per a eixir de la crisi, quan per la seua mala gestió s’estan donant els casos escandalosos d’altíssimes retribucions a ex directius de caixes que estan sent sanejades amb els diners dels contribuents.

Cristina Domingo, número dos de la candidatura de Compromís-Equo per València, ha afirmat que “Fernández Ordóñez, en compte de complir el seu treball bé, és a dir, vigilar i fer que les retribucions dels directius de les caixes s’ajusten a la situació econòmica real i a l’ètica, està mirant cap a un altre costat, en una clara mostra d’irresponsabilitat i incompetència, i fins i tot s’ha atrevit a donar consells de rebaixada de sous dels treballadors de tot l’estat”.

Veient l’espectacle d’acusacions mútues entre Feijoo, president de la comunitat de Galícia, i Rubalcaba, fa la sensació que estos excessos no els controla ningú, la qual cosa ens crea una gran preocupació.

Domingo ha destacat que “Compormís-Equo, des del Congrés dels Diputats revisarem tota la legislació sobre el tema de caixes i definirem els organismes de control d’una manera clara en la perspectiva d’anar construint una banca pública que es nodrisca de l’estructura actual de les caixes d’estalvis i que s’assegure que en tot el territori estatal es complisquen les funcions que fins ara complien les caixes, amb un sistema públic de crèdit”.

  • job

    De Copromís-Equo, res de res. Estem ja farts.

    La Coalició és Compromís i es diu només Compromís.

    Equo és un partit més de la coalició, com el Bloc, IPV i els Verds.

  • Nicolas

    ¡Molt bonic! Passan-se la pilota d'uns als altres. El Banc d'Espanya diu que la responsabilitat es de les Autonomíes, que no controlen bé les Caixes. Les Autonomíes diuen que la responsabilitat es del Banc d'Espanya, que no controlen bé les Caixes, i uns p'els altres, res de res. A banda d'aquestes ximpleríes, ¿Quines operacions han portat a les caixes a la ruïna? ¿Es fan auditories en profunditat?