Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha criticat la mesura anunciada hui per la conselleria de Sanitat d’eliminar places hospitalàries per a estalviar diners.

“Nosaltres considerem que l’estalvi ha de vindre per altres partides de despeses innecessàries que s’han dut a terme durant els últims anys des del govern del Partit Popular i no precisament en llits hospitalaris, en el que tenim dèficit.”

Segons Oltra “la nostra comunitat autònoma té menys llits hospitalaris per habitant que la resta de comunitats de l’estat espanyol, estem molt per davall de la mitjana. Per tant que s’eliminen llits hospitalaris amb l’excusa que cal estalviar evidencia el fracàs de la política del PP”.

Així mateix la diputada de Compromís ha volgut denunciar que siga ara quan la conselleria de Sanitat haja descobert que abordar les llistes d’espera manant als pacients a la sanitat privada és més car que haver reorganitzat els recursos públics i haver realitzat estes operacions quirúrgiques en la sanitat pública.

Per a Oltra “este reconeixement de què és més car desviar pacients a la sanitat privada hauria de vindre acompanyat de declaracions del conseller o del President de la Generalitat assumint públicament que han fet una política equivocada durant els últims anys, que el pla de xoc per a reduir llistes d’espera enviant els pacients als hospitals privats servia solament per a lucrar i desviar fons públics cap als hospitals privats i que no ha sigut eficaç per a reduir les llistes d’espera i tampoc ha ajudat a incrementar la qualitat assistencial dels nostres pacients”.

“Per contra la política sanitària duta a terme pels governs del PP ha contribuït a sobrecarregar les arques públiques per açò ara estem en una situació financera pitjor que altres comunitats autònomes i ara l’única mesura que se’ls ocorre és eliminar llits hospitalaris quan és necessari mantenir la qualitat assistencial als ciutadans”, ha conclòs Oltra.