Bota al contingut principal

Segons ha assenyalat hui la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, el fet de què el Consell realitze un tancament de sales en centres hospitalaris públics per a estalviar i que estes retallades no afecten al que es paga a les empreses privades de sanitat que gestionen hospitals públics evidencia com de nefast per a l’interés general és el model sanitari imposat pel PP.

Per a Oltra “la incompetència del govern de Fabra per a disminuir la factura que les empreses privades de sanitat passen a la Generalitat per gestionar serveis públics és un reconeixement de què s’han privatitzat serveis i s’han obert hospitals amb gestió privada sense uns criteris clars de necessitat, ni transparència en la gestió, ni en el que en realitat ens costen estes concessions a les valencianes i valencians”.

“Ara quan eliminen llits hospitalaris adduint que cal adaptar-los a les necessitats i al pressupost, es troben amb què només són capaços de retallar en llits de gestió pública i que als hospitals de gestió privada continuem pagant-los cada anys més diners, malgrat que retallen els seus serveis als pacients i disminueixen les retribucions als seus treballadors”.

La rigidesa d’uns contractes extremadament beneficiosos per a les empreses privades que gestionen la sanitat pública no facilita ara al Consell la racionalització de la factura que la Generalitat els paga. Però així i tot el govern de Fabra ha de plantar-se i aconseguir un canvi dràstic en les contractes amb estes empreses, que en un exercici d’una extrema falta d’ètica, estan retallant serveis i personal amb l’excusa de la crisi, malgrat que no han vist retallades les aportacions que reben de la Generalitat.

Per a Oltra “esta situació és una mostra més de la política de balafiament del govern del PP, que per posar la seua ideologia neoliberal per davant de criteris de bona gestió de la salut està carregant-se el nostre sistema de sanitat públic”.