Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Àlvaro, ha presentat una proposta per impulsar des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball una major conscienciació en la indústria automobilística valenciana de les conseqüències de la bretxa de gènere al sector, mitjançant la difusió de l’estudi realitzat per l’Institut de Biomecànica de València (IBV) amb l’objectiu  de  millorar tant la indústria com la seguretat de totes les persones usuàries de vehicles.

Segons Àlvaro, “tal com arreplega l’informe ‘El vehicle autònom vist amb ulleres violeta’ de l’IBV, dins del Projecte Diamond finançat amb fons europeus, hi ha diferents opcions per a fer els automòbils més inclusius en la seua fabricació i disseny en aspectes tan importants com el de la seguretat, entre altres”.

“La indústria automobilística sempre ha prés com a referència un tipus d’home mitjà a l’hora de fer el disseny de l’interior del vehicle, així com dels sistemes de seguretat. I això provoca certes incomoditats i riscos per a les dones, xiquets i xiquetes i persones amb mobilitat reduïda. Si pensem en les dones embarassades, per citar un exemple, són les pitjor parades ja que l’informe de l’IBV arreplega que encara no existeix un cinturó de seguretat adequat per a elles”.

“A més a més, el mateix estudi afirma que una dona té un 47 per cent més de possibilitats de patir un accident que un home. I una dona té un 71 per cent més de possibilitats de patir lesions moderades i, fins i tot, un 17 per cent més de possibilitats de morir front a les d’un home”.

Per això, “des de Compromís considerem que és necessari que s’incorporen als futurs acords i convenis amb el sector automobilístic els objectius relatius a les recomanacions realitzades per l’IBV per impulsar la fabricació, disseny i assemblatge de vehicles inclusius des d’una perspectiva de gènere. Tot amb l’objectiu de millorar la vida de les persones, i la de les dones en concret, donant la difusió i atenció escaienst”, ha conclòs la diputada Mònica Àlvaro.