Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha advertit hui de l’estafa que pot produir-se en l’emissió de nous bons patriòtics de la Generalitat anunciada per conseller d’Economia i Indústria, Enrique Verdeguer.

Segons Mollà “la falta de liquidesa i la impossibilitat de col•locar deute en els mercats tradicionals ha portat al govern del PP a plantejar-se esta nova emissió de bons, que servirà per cobrir els venciments de la primera emissió de 1500 milions d’euros del novembre del 2010. Açò és una estafa piramidal en tota regla ja que els beneficis que es traguen dels inversors en nous bons serviran per a pagar als primers inversors, este esquema de negoci és il•legal a l’estat espanyol”.

“Des de Compromís denunciem el component delictiu que hi ha en el rerefons d’estes operacions muntades pel govern del PP, que recorden a casos sonats d’estafa com el del Fórum Filatélico”.

Per a Mollà “el govern d’Alberto Fabra ha de buscar augmentar els ingressos per altres vies com per exemple reinstaurar l’impost de patrimoni i no buscar eixides que no faran més que incrementar els problemes financers de la Generalitat”.