Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha criticat hui a la instal•lació de barracons per a oferir serveis mèdics que està realitzant la Conselleria de Sanitat a l’Hospital Arnau de Vilanova de València.

En este sentit la parlamentària ha registrat una sèrie de preguntes en Les Corts per a què el Consell explique els motius d’instal•lar estos barracons, els serveis que allí es prestaran, el temps que estaran en servei i el motiu de no posar en funcionament instal•lacions ja construïdes.

Segons Oltra “sembla que el deteriorament de la sanitat pública que està perpetrant el govern del PP no té límits i com ja han fet amb els centres educatius la seua aposta de futur per al Servei Valencià de Salut són els barracons”.

“Les paraules del conseller de Sanitat sobre que obrir hospitals nous és un luxe van transformant-se en polítiques concretes que suposen una greu degradació de l’atenció que han de rebre els pacients en els centres públics, al temps que no es posen en funcionament hospitals com el de Llíria o Gandia o noves plantes construïdes com les que continuen buides al mateix Arnau de Vilanova”.

Per a Oltra “l’argument del govern del PP de què no tenen diners per a obrir hospitals que ja estan construïts, mentre es gasten milions d’euros en esdeveniments esportius improductius, és un insult als ciutadans i ciutadanes”.

Així mateix la diputada de Compromís ha denunciat que “és indecent que mentre realitzen este deteriorament de la sanitat pública el cost que cada any paga la Generalitat a les empreses privades de sanitat que gestionen hospitals públics va en augment en virtut d’uns contractes abusius que no contemplaven un context de greu crisi i retallades”.