Bota al contingut principal

La candidata de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats, Aitana Mas, ha exigit hui “una major transparència en el sector de la banca per tal d’evitar mesures sobtades com l’última aprovada per la Unió Europea que haurem de pagar els de sempre, ja que la recapitalització es traduirà en un límit en els crèdits a les famílies i petites empreses”.

Mas s’ha pronunciat així sobre la decisió dels líders europeus d’exigir a la banca espanyola, una de les que ix pitjor parades, més de 26.000 milions d’euros per assegurar la seua solvència.

En aquest sentit, la candidata de Compromís-Equo per a les pròximes eleccions generals ha explicat que “el fet que cada dia ens trobem amb noves alarmes sobre la situació de les entitats financeres després que es garantira la seua solvència és, com a mínim, un indicatiu de la manca de transparència d’aquest sector i dels polítics còmplices d’aquesta manera d’actuar”.

“Les famílies i les petites i mitjanes empreses són les més perjudicades per aquest obscurantisme que practica el sector financer, ja que quan llancen dades negatives d’última hora i missatges alarmants se senten justificats per a posar en marxa tot tipus de retallades de les que nosaltres som els principals damnificats”, ha destacat Aitana Mas.

La candidata de Compromís-Equo ha indicat, a més, que “tot i que de moment s’haja descartat la injecció de diners públics per a portar a terme aquesta recapitalització, les actuacions dels últims mesos -avalades per la banca i per un Govern central que ha accedit a totes les seues peticions-ens fan témer aquesta possibilitat”.

“Per això, Compromís-Equo seguirà reclamant una política al servei de les persones i no dels mercats, on els fons públic es dirigisquen a garantir un Estat del Benestar fort i no a solucionar els excessos de la banca”, ha afirmat Aitana Mas.