Anar directament a les notícies

Aitana Mas: “S’ha de garantir als agricultors un preu en origen just per a fer rendible la seua activitat”

Publicat el en Economia i Ocupació

La candidata de Compromís-Equo al Congrés per Alacant, Aitana Mas, ha assegurat hui que “s’ha de garantir als agricultors i ramaders un preu en origen just per a fer rendible la seua activitat, ja que la volatilitat dels preus que aquests productors vénen patint els últims anys posa en perill la continuïtat d’aquesta activitat bàsica en la nostra economia”.

Mas ha lamentat “la progressiva reducció de la superfície cultivada i la baixada de més d’un 20% de les rendes agràries en els últims huit anys a l’Estat” i, en aquest sentit, ha assenyalat que “les administracions han d’apostar de manera decidida per aquest sector i posicionar-lo en un lloc competitiu”.

Per a Aitana Mas aquesta aposta pel sector agrari passa per “regular la cadena alimentària i fer-la molt més transparent, de manera que cadascuna de les parts obtinga el benefici que realment li correspon i, per això, des de Compromís-Equo reclamem un marc estable de relacions contractuals en igualtat de condicions per a cadascuna de les parts implicades producció, transformació i distribució”.

“Els agricultors i ramaders han de tenir garantit un preu en origen just per a les seues produccions agràries i se’ls ha d’assegurar també que els arriben directament a ells els recursos existents, ja que són els que els rendibilitzaran de manera més professional”, ha apuntat la candidata de Compromís-Equo al Congrés.

Aitana Mas ha apuntat que “aquestes mesures han de comprendre al mateix temps una millora de les infraestructures i del regadiu, la defensa prioritària del sector agrari valencià a la Unió Europea i la modernització de les explotacions” i ha afegit que “Compromís-Equo dedica tots els esforços a aconseguir una economia productiva que acabe amb el model especulatiu i de saraos”.

  • Jordi Sanjuán Belda

    Això ho vaig proposar jo fa 3 dies ací: http://coaliciocompromis.net/actua/participa/?ord… Dóna gust veure que encara hi ha qui escolta als ciutadans. Tot el meu suport des de Banyeres de Mariola (l'Alcoià)!

  • Lloable la defensa de la agricultura, sobretot per que soc llaurador, el meu dubte es com tindre preus competitius en un mercat globalitzat, si competim directament amb països sense seguretat social, ajudes per al atur, treball infantil, sous mes baixos…, els consumidors solen comprar mirant el preu mes assequible per a seva butxaca.