Bota al contingut principal

Compromís-Equo ha criticat hui que “l’agenda oculta de Rajoy, la de les retallades en benestar social, la portem patint des de fa molts anys els alacantins, que comptem unes infraestructures sanitàries clarament deficients que generen saturació, llargues cues d’espera i una pitjor atenció dels pacients”.

El número dos de la candidatura de Compromís-Equo al Congrés, David Navarro,i els candidats al Senat Ignasi Bellido, Ismael Vicedo i María José Espuig han realitzat aquestes declaracions durant una roda de premsa que han ofert davant el centre de salut pendent de construir-se al barri de Benalua d’Alacant.

“Les obres d’aquest centre de salut, que porta 11 mesos licitat, però que la Generalitat encara no ha construït després d’anys de reivindicacions són un dels millors exemples per a evidenciar el nul compromís del Govern valencià amb la salut”, ha explicat David Navarro.

El número dos de la candidatura de Compromís-Equo al Congrés ha assegurat que “els alacantins no ens creem cap promesa del PP i podem dir amb coneixement de causa que si Rajoy arriba a ser president del Govern, no comptarem amb cap garantia de mantenir el nostre Estat de Benestar i patirem, com ho estem fent ara aquí, la precarització del nostre sistema sanitari”.

Ignasi Bellido ha apuntat que “només en la ciutat d’Alacant es troben paralitzades les obres de quatre centres de salut –Francisco Álvarez, Garbinet, Condomina i aquest de Benalua que, damunt porta licitat des de desembre-, però també estan pendents de construcció els centres de Benidorm, Petrer, Castalla i Sant Joan”.

“No entenem com poder haver diners per a saraos, per a aeroports sense avions, per a AVEs que després han de tancar-se, com es poden haver malbaratat els diners de CAM i després no hi ha recursos per a construir infraestructures tan necessàries com són els centres de salut pendents a les comarques d’Alacant”.

Així doncs, Ismael Vicedo ha afirmat que “Compromís-Equo defensa una xarxa forta de serveis socials, especialment necessaris en un context de crisi com aquest en el que ha de primar salvar a les persones i no als bancs, garantir als ciutadans el seu benestar i no posar-nos als peus dels mercats i per això farem a Madrid serem una veu contundent contra les retallades”.