Bota al contingut principal

Compromís-Equo ha denunciat hui la “fi” del sistema financer del País Valencià, una situació de la qual ha responsabilitzat “clarament” al PP, atès que este partit “governa ací des de fa 20 anys”.
En un acte realitzat a les portes de la seu central del Banc de València, el regidor de Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, acompanyat de militants de la seua formació, ha lamentat una situació que ha qualificat de “gravíssima”.

A la convocatòria, emmarcada en l’últim dia de campanya electoral, ha acudit el secretari general d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV), Joan Herrera, que ha recolzat així a una formació a la qual ha felicitat per la seua contribució a la consolidació al País Valencià d’una opció de “esquerra verda, moderna i valenciana”.

Segons Herrera “des d’ICV esperem un gran resultat de Compromís en estes eleccions generals per poder treballar colze a colze durant la propera legislatura. Entenem que necessitem realitats homologables a la que nosaltres representem a Catalunya i per això estem contents de compartir hui este acte públic de campanya. Si algú pot expressar al Congrés dels diputats la veu de la gent d’esquerra, ecologista i compromesa del País Valencià és la veu de Compromís”.

Enfront de l’històric edifici del Banc de València, Joan Ribó ha lamentat la “actual situació del sistema financer valencià”, i ha ironitzat amb que hauria d’haver portat corones de flors “per al soterrament”.
“Teníem una CAM que ara no tenim. Teníem una Bancaixa que ara està dins de Bankia i que pràcticament ja no recorda que era valenciana. I teníem un Banc de València amb un edifici emblemàtic que està com està”, ha declarat.

Segons ha considerat, la “fi” d’este sistema financer té un “clar responsable”, atès que “fa vint anys que mana el PP” a la Comunitat.

“Com a exdiputat, he vist com tots els membres dels consells de direcció d’estes entitats eren triats pel PP, sempre amb majoria”, ha criticat, i ha recordat, en referència a José Luis Olives, que “fins i tot un màxim representant de Bancaixa va ser abans president” de la Generalitat.
“La responsabilitat és clara i descarada: si no tenim sistema financer hui és perquè hi ha un primer responsable, el PP”, ha asseverat.

Segons ha assenyalat, esta “gravíssima” situació es tradueix en què els xicotets i mitjans empresaris veuen dificultades les seues fonts de finançament, els fons d’ajuda i socials de les caixes van a anar desapareixent i s’ha “perdut el sistema públic, que eren les caixes, i part del sistema privat, que era el Banc de València”.

En la seua opinió, en un moment com l’actual, en el qual es planteja un canvi electoral, els ciutadans han de “reflexionar sobre la responsabilitat i els qui han portat a esta situació”.

Sobre la recta final que suposa este últim dia de campanya electoral, ha declarat que la formació a la qual pertany es troba “molt animada i esperançada” amb els resultats del 20-N, no solament per “el que diuen les enquestes” sinó també perquè en el carrer la gent els “coneix i respecta”.

Preguntat pel candidat del PP a la Presidència del Govern, ha declarat que la prima de risc espanyola “puja segons s’aproxima la victòria de Mariano Rajoy que anuncien les enquestes”, per la qual cosa els populars “no tranquil•litzen els mercats”.