Bota al contingut principal

La majoria absoluta del PP en les Corts ha rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per Compromís i la resta de grups de l’oposició al projecte de Llei d’Acompanyament que modifica en esta ocasió un total de 29 de lleis, preveu l’aprovació de la creació de la corporació pública empresarial valenciana i bonifica l’impost de patrimoni, entre altres assumptes.

Les crítiques de Compromís a esta llei s’han centrat especialment en la bonificació de l’Impost de Patrimoni i el “muntatge” de la reordenació del sector públic. La diputada Mireia Mollà ha assegurat que la bonificació del 100 % de l’Impost de Patrimoni és una mesura fiscal “regressiva” i no va a ajudar a superar la crisi, per suposar “una disminució dels ingressos”, a més de portar a la Generalitat a la vora de la “fallida tècnica”.

Mollà ha demanat un debat “separat i rigorós” i “amb consens” sobre les mesures fiscals davant una “situació d’emergència”, i ha demanat explicacions sobre la modificació de la Llei Forestal perquè, al seu judici, “obre la porta” a l’especulació a partir d’incendis intencionats.

Així mateix des de Compromís s’ha acusat al Consell de “aprofitar per clavar modificacions de forma perversa” amb la Llei d’Acompanyament, i ha denominat al conseller Vela “Billy el ràpid” a l’hora d’exposar esta norma, enfront dels “sermons” de l’anterior conseller d’Economia Gerardo Camps.

Mollà, ha advertit que amb els comptes de la Generalitat “anem a tenir fallida tècnica dels pressupostos només començar 2012 perquè no es coneixen els ingressos” i hi ha una “major pressió fiscal en l’àmbit local”.

La diputada de Compromís també ha criticat l’increment de les taxes en l’ensenyament universitari per a estudiants que no formen part de la UE, que hauran de pagar “prop de 2.300 euros”, la qual cosa en la seua opinió, suposa que s’introdueix un component de “racisme i xenofòbia” en este àmbit perquè “intenten expulsar de la universitat” els estudiants estrangers.

D’altra banda, Mollà s’ha referit a la situació de la CAM i Banc de València i considera que la Generalitat “hauria de presentar-se com a acusació particular contra els gestors” d’estes dues entitats.