Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el govern valencià “ha de donar explicacions de per què no paga a la Societat de Garanties Recíproques (SGR), una entitat que, com se sap, es dedica a facilitar l’accés al crèdit a les xicotetes i mitjanes empreses que no ho poden fer mitjançant les entitats bancàries. És intolerable que la Generalitat no haja pagat els diners que es va comprometre per a fer l’ampliació de capital i això ha posat en fase de desaparició esta societat”.

Morera ha demanat la compareixença en les Corts de Jorge Vela, responsable de l’Institut Valencià de Finances, perquè explique per quins motius esta entitat no tutela a la SGR per evitar la seua dissolució. El síndic de Compromís ha recordat que una entitat com SGR, “té un paper molt important en l’economia valenciana, en el suport als emprenedors, a les xicotetes i mitjanes empreses i si, finalment i per la deixadesa i mala gestió del Consell desapareix, vorem com es tanca una via de finançament important per a moltes empreses que ja no poden confiar en el suport dels bancs”.

També, des de Compromís han insistit que la Generalitat Valenciana, “té la responsabilitat de garantir la viabilitat de la societat, com també tenen responsabilitat les entitats bancàries. No oblidem que els socis protectors de SGR són l’IVF (60%) i Bankia i la CAM –ara el Banc de Sabadell- amb un 13% cadascuna i la resta correspon a cambres de comerç, associacions empresarials i altres agrupacions. No obstant això, també anem a demanar una major implicació dels bancs, començant per Bankia, que a la SGR de Madrid posa 17 milions d’euros anualment i a la valenciana sols aporta 2,4 milions d’euros, demostrant també així que Bancaixa ha desaparegut del tot i que no pinta res ni l’entitat ni la societat valenciana per a Bankia”.

El portaveu de Compromís, a més a més, considera que la Generalitat, “té l’autoritat també per a aclarir la gestió que s’ha fet en els darrers anys per a demanar explicacions i responsabilitats als qui hagen estat al front de la gestió de la SGR que, insistim, s’ha de fer tot el possible perquè no desaparega”.