Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha denunciat hui que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) no està renovant des de principis d’any els seus treballadors amb contractes temporals, amb la qual cosa l’empresa pública reduirà la seua plantilla en unes 100 persones quan finalitzen tots estos contractes.

Estos treballadors eventuals ocupen els llocs del personal fixe de FGV que havia accedit als plans de millora laboral i ara exercien de maquinistes. Amb la reducció d’horaris estos nous maquinistes tornaran als seus llocs de treball originaris.

Segons Ponce “esta situació conseqüència de la reducció de la freqüències de trens que ha aplicat la direcció de FGV, a més de suposar un greu perjudici per als usuaris d’este transport públic està tenint greus conseqüències per als treballadors d’esta empresa pública”.

Per al diputat de Compromís “el que el govern del PP ha venut com una racionalització d’horaris per a reduir despeses és en realitat un pla per a retallar la inversió en FGV amb les nefastes conseqüències per a la nostra societat que açò va a comportar”.

“Esta reducció de freqüències i personal suposa un daltabaix tan gran de la qualitat del servei que va a dificultar-se enormement el transport de moltes persones. Per exemple en la Línia 1 a la reducció del 40% de la freqüència de pas s’ha de sumar els 30 treballadors amb contracte temporal que venien treballant en esta línia als quals no s’està renovant el contracte. Açò suposarà la pràctica incomunicació de molts municipis”.

La nefasta gestió dels transports públics que realitza el PP empitjora ara amb estes retallades abocant els ciutadans i ciutadanes a l’ús del transport privat en un context de preus desorbitats de la benzina. Açò va a provocar una agreujament de la situació econòmica a la qual s’ha de sumar un augment de les emissions de CO2 amb el conseqüent desastre mediambiental que suposa l’increment de la contaminació.