Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una proposició no de llei per a instar al govern central a dotar al Fons de Garantia Salarial (FOGASA), l’organisme encarregat de pagar els salaris i indemnitzacions dels empleats d’empreses insolvents, dels mitjans necessaris per a eliminar la llista d’espera actual.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “la reducció de les plantilles i l’augment continuat d’empreses que es declaren insolvents està fent que el temps de demora en la resolució dels expedients per part del FOGASA haja augmentat de manera considerable fins triplicar-se en l’últim any.

“A esta demora en el temps de la tramitació pel FOGASA s’afegeix el temps que transcorre des que es produeix l’acomiadament, la qual cosa agreuja la situació dels treballadors i treballadores”.

Segons han denunciat els representants sindicals en la Comissió de Seguiment del FOGASA durant el 2011 el número d’expedients ha augmentat a un ritme exponencial i este augment no ha vingut acompanyat d’un increment de personal en este organisme amb la qual cosa s’ha produït un col·lapse que retarda enormement els pagaments del FOGASA.

Per a Oltra “és inadmissible que per culpa d’una mala gestió de l’administració als treballadors acomiadats se’ls penalitze doblement primer no cobrant els seus salaris i després tampoc pagant-los les indemnitzacions que els corresponen”.

“Per tot açò proposem un acord de tots els grups parlamentari de Les Corts per a instar el govern central a realitzar un pla d’actuació urgent que permeta eliminar la llista d’espera actual d’expedients a resoldre pel FOGASA, així com la cobertura immediata de vacants, l’ampliació de la plantilla i l’aplicació d’un programa de reforç en este organisme”, ha conclòs Oltra.