Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha demanat hui “que l’arribada de l’AVE a Alacant, prevista per a finals d’este any, no supose la supressió dels trens més barats a Madrid, ja que el més important és garantir un servei de qualitat, però amb preus assequibles per als ciutadans”.

Mollà ha indicat que “demanem a Enrique Verdeguer, que ara és president d’Adif, però que fins fa unes setmanes era conseller d’Economia, que com a un dels millors coneixedors de la crítica situació econòmica per la que està passant el País Valencià, explique a Renfe la necessitat de mantenir el servei del tren Alvia, més barat que l’AVE”.

“Després del cessament d’operacions de Spanair i de la cancel•lació de rutes des de la base de L’Altet anunciada per Ryanair, els alacantins compten cada vegada amb menys opcions per a traslladar-se a Madrid i si amb l’arribada de l’AVE es redueix la circulació dels trens més barats, com ja ha passat a València, realitzar este viatge els pot comportar un vertader problema econòmic a molta gent”, ha apuntat la diputada de Compromís.

En este sentit, Mireia Mollà ha afirmat que “tant l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, com la delegada del Govern, Paula Sánchez de León, han de fer d’este un dels assumptes prioritaris a tractar en la reunió que volen mantenir amb Verdeguer”.

“La gran preocupació per a Castedo i per a la Generalitat és que es complisquen els terminis establerts per a l’arribada de l’AVE a Alacant, una infraestructura que ja s’ha demostrat improductiva en molts territoris, que comporta una despesa inassumible i que no és assequible per a un gran número de ciutadans”, ha explicat la diputada de Les Corts, que ha apostat per millorar les línies existents per a reduir temps i no augmentar preus.

Alhora, Mollà ha assenyalat que “des de Compromís considerem prioritari invertir en trens que connecten les nostres ciutats i els nostres pobles, que és el servei que necessiten a diari els ciutadans; per tant, abans que invertir en una infraestructura com l’AVE, volem un tren de la costa, la connexió entre Alcoi i Alacant, la millora de la línia entre Alcoi i Xàtiva, l’electrificació de la línia entre Alacant i Múrcia o la connexió per tren de Torrevieja”.

“Es tracta de garantir un model de mobilitat sostenible, que millore la integració social i que vertebre el nostre territori d’una manera digna i coherent”, ha afegit la diputada de Compromís.