Bota al contingut principal

Compromís ha donat suport a les mobilitzacions convocades pels sindicats de tots països membres de la Unió Europea per condemnar les polítiques de retallades que estan aplicant els distints governs. La portaveu adjunta de la coalició, Mónica Oltra, ha participat en la concentració que els sindicats han organitzat este matí a València davant de la delegació del govern.

Per a Oltra “el Partit Popular ha dirigit el focus de la problemàtica econòmica que patim cap a el que ells anomenen ajust pressupostari, que en realitat és bàsicament la baixada de la qualitat dels serveis públics”.

“Des de les organitzacions i partits progressistes hem de fer un esforç per explicar a la societat que hi ha altres conceptes d’on es pot retallar sense haver de baixar la qualitat de serveis públics com la sanitat i l’educació”.

Segons la parlamentària de Compromís “és evident que el PP seguirà aplicant el dogma neoliberal malgrat que s’ha evidenciat que amb totes estes reformes i retalls s’està empitjorant la crisi econòmica portant-nos cap a la recessió”.

“Però s’ha de fer just el contrari del que està fent ara el Partit Popular i va iniciar el PSOE en la passada legislatura, s’han d’injectar diners públics per a moure l’economia. En este moment el problema més greu de la crisi és l’atur, no és el dèficit públic per molt que supere el 8%, que és una xifra gran, però no és tan problemàtic com la recessió econòmica”.

Per a Oltra “la lluita contra el dèficit a base de retallades l’únic que fa és empitjorar la recessió. Açò que és evident per a tothom els apologetes del dogma neoliberal s’entesten en negar-ho perquè alguns fan molts diners amb la devaluació dels serveis públics i estan esperant, per exemple, l’avanç de la privatització de la sanitat per a fer negoci”.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “el dèficit també es combat augmentant els ingressos, amb un sistema tributari en què paguen més els que més tenen, però açò el PP no vol veure-ho i seguirà retallant en allò que perjudica objectivament a tota la població”.