Bota al contingut principal

Les recents declaracions del Ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardon, en les que afirma que existeixen estructures que pressionen a les dones per tal d’avortar, han suposat una de les afirmacions més insultants cap a totes les persones que han lluitat des de les postures més honestes, per la llibertat de les dones a decidir el seu futur.

Encara més, la difícil conjuntura que suposa haver d’enfrontar-se a un embaràs no desitjat -moltes vegades per causes terribles, provocades justament per la violència contra les dones-, no sembla importar-li el més mínim al ministre quan relaciona de manera deliberada, la decisió de sotmetre’s a un avortament, al problema de violència de gènere que pateix la nostra societat. Unes declaracions que provenint d’ algú altre serien desafortunades, però vessades pel Ministre de Justícia resulten del tot intolerables.

Aquestes declaracions, a més s’han fet just un dia abans de la celebració del Dia de la dona, amb un clar intent de penalitzar, ja no només legislativament sinó també moralment, a totes les dones que des de fa molts anys lluiten per tal d’aconseguir les màximes quotes de llibertat, igualtat i justícia, en contraposició a les actituds retrògrades i ara de nou, repressores de determinats sectors socials. Les afirmacions del ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardon s’allunyen i s’enfronten a les reivindicacions històriques de les dones.

Per tot l’exposat, presentem la següent

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:

1-. Les Corts Valencianes rebutgen les afirmacions fetes pel Ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardon al el dia 7 de març, en les que relaciona l’opció d’avortar amb la violència de gènere.

2-. Les Corts Valencianes reproven les afirmacions del Ministre de Justícia i exigeixen la seua rectificació.

3-. Les Corts Valencianes donaran trasllat d’aquest acord al Ministre de Justícia i al President del Govern Espanyol.

Del compliment d’aquesta resolució es retrà compte, davant les Corts, en el termini de tres mesos des de la seua aprovació.

Les Corts, a 8 de març de 2012

Enric Morera i Català Mónica Oltra Jarque Juan ponce Guardiola

Josep Mª Pañella Alcàcer Fran Ferri Fayos Mireia Mollà Herrera