Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha anunciat l’impuls d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a frenar el pagament del deute públic il·legítim. Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “anem a iniciar tots els tràmits necessaris per a poder eixir al carrer durant la pròxima primavera a arreplegar signatures per a una ILP que propose la moratòria en el deute amb els bancs fins que una auditoria ciutadana determine si eixe deute és legítim o no”.

 

Segons ha explicat Oltra “el deute legítim és aquell que es fa des dels poders públics per a l’interès general, amb el qual es fan infraestructures sanitàries, escolars, de transport, i es garanteix el benestar de la gent. Es crea un deute públic que està per al benestar de les persones, que és legítim perquè es posa una eina econòmica al servei de les persones i al servei de la creació d’ocupació”.

 

“Però hi ha un deute il·legítim que és el que produeixen els governants inútils i els governants interessats en defensar l’oligarquia, que endeuten tot un país per a benefici d’uns pocs, per al benefici del poder financer, d’una oligarquia que es fa rica saquejant les arques públiques, generant patiment en el poble i creant un malestar generalitzat de gent que ja no pot ni tan sols sobreviure”.

 

Per a la diputada de Compromís “quan el deute no és legítim, no es paga. I, per tant, nosaltres volem que es determine això, ja que estem patint una gran estafa per a fer pagar eixe deute a aquelles persones que no se n’han beneficiat”.

 

“D’esta manera anem a tornar als carrers, com férem fa dos anys amb la ILP per l’educació infantil de 0 a 3 anys, i traslladar les inquietuds i les propostes dels ciutadans directament a Les Corts Valencianes”.

 

“Des de Compromís entenem que en estos moments la democràcia necessita més mecanismes de participació directa, que els ciutadans puguen expressar directament la seua voluntat a través de la participació en iniciatives com esta”, ha conclòs Oltra.