Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha demanat al Consell que explique quina valoració fa de l’estudi i quines mesures tenen previstes per a millorar la transparència del sistema burocràtic.

“L’estudi demostra el que Compromís ja ha denunciat des dels seus escons en les Corts Valencianes” ha dit el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista al parlament autonòmic. “De les 17 Comunitats Autònomes que conformen l’estat, el nostre territori ocupa la 15a posició quant a transparència administrativa i hem demanat al govern de Fabra si té la intenció de donar un gir en favor de la transparència i si fóra així, quines mesures pensa prendre per a pal·liar l’opacitat endèmica que s’ha instal·lat en l’administració valenciana”.

L’opacitat en les contractacions, en l’adjudicació de projectes, o l’ambigüitat imperant en els pressupostos, van alimentar les crítiques de Compromís al Consell i de tota l’oposició. “S’han guanyat a pols aquest suspens majúscul que, a més no solament és en transparència sinó també en honestedat” ha manifestat Morera sobre l’informe de l’ONG Transparencia Internacional España.

Davant això, Compromís va crear la pàgina Volem Saber on els ciutadans poden enviar les seues preguntes i el grup parlamentari les tramita i pública en la pàgina. “La idea és evidenciar la falta de transparència perquè són els ciutadans els qui demanen respostes a tanta incertesa administrativa, econòmica i política. I les nombroses consultes que s’han registrat a la web evidencien que no solament es tracta d’una reivindicació de Compromís, si no que expressa el sentir general”, ha explicat Morera sobre la iniciativa que ja compta amb més de 550 consultes.