Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha presentat unes preguntes parlamentàries per saber quan té previst el Consell efectuar els pagaments al col·legi d’educació especial d’Alcoi, Tomás Llácer.

L’empresa encarregada del servei de menjador del centre educatiu per a persones discapacitades, Tomás Llácer de Alcoi, ha concedit a la Generalitat Valenciana diverses pròrrogues en els termini per a abonar els més de 100.000 euros que li deu, i finalment, la mercantil ha anunciat ja públicament la suspensió del servei de menjador.

Les amenaces de quedar-se sense menjador pels reiterats impagaments de la Generalitat han sigut una constant perquè la Generalitat deu un any sencer de servei de menjador. Per al parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “aquests anuncis de les empreses posen al descobert la insostenibilitat i irresponsabilitat del govern que gestiona Alberto Fabra i, encara que aquest és un cas que ha passat recentment a Alcoi, sabem que açò pot estar repetint-se en altres centres del País Valencià”, ha denunciat Pañella.

Compromís ja va denunciar altres casos semblants, com el del Centre Ocupacional de persones discapacitades Tola de Silla, i per això Pañella ha assegurat que des de Compromís mantenen “una actitud vigilant davant casos com aquests perquè són les pròpies empreses les que, fartes dels impagaments i les promeses incomplides, decideixen denunciar públicament els impagaments del Consell”.

Per tot això, Compromís ha preguntat si el Consell té dissenyat o té pensat dissenyar un calendari de pagaments que garantisca la continuïtat d’un servei bàsic per a un col·lectiu cada vegada més castigat pels impagaments i amb el qual, “la Generalitat ha demostrat tindre un baixíssim grau d’humanisme i cap sensibilitat”, segons Pañella.