Bota al contingut principal

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís Mireia Mollà ha mostrat la seua preocupació per les conseqüències de les inundacions que es van patir ahir a la província d’Alacant.

Per a Mollà “els efectes de les pluges recollides ahir a la Marina Baixa, l’Alacantí i el Baix Segura són una prova evident del fracàs dels diferents plans contra inundacions que està presentant el Consell”.

“Per este motiu —ha afegit la diputada— des de Compromís hem reclamat en Les Corts la compareixença urgent del conseller de Governació Serafín Castellano qui, sense anar més lluny, el passat més de maig va presentar un Pla Especial pel Risc d’Inundacions, que com hem pogut comprovar, no està tenint cap efecte positiu, el mateix que ha passat amb la resta de plans d’inundacions que este govern ha anat presentant, és per això que exigim explicacions al conseller al respecte”.

Segons Mollà “el problema de fons és que no es posen en marxa les inversions necessàries per a evitar que amb una tromba d’aigua es neguen els carrers i els baixos, s’inunden els aparcaments i es col·lapsen els pobles i ciutats”.

“Els experts en meteorologia avisen que este tipus de pluges van a ser cada vegada més normals i el que no podem consentir es què sempre que açò passe milers de xiquets i xiquetes no puguen anar a escola, es tallen carrers i s’haja de rescatar a persones atrapades en mig de l’aigua”, ha conclòs Mollà.