Bota al contingut principal

La Coalició Compromís per València ha saludat la posada en marxa de Valenbisi. Tot recordant que la iniciativa arriba cinc anys més tard d’allò previst pel propi Ajuntament, Compromís celebra que finalment València puga comptar amb un sistema públic de bicicletes com el que ja disposen moltes altres ciutats de l’estat i d’Europa.

La coalició que impulsen BLOC, Iniciativa i Verds, lamenta que en l’inici del  seu funcionament haja primat l’oportunisme de fer-ho coincidir amb la F1 sobre la utilitat ja que, pel moment, Valenbisi només estarà disponible en un àrea molt limitada. Compromís per València ha demanat que s’accelere la seua posada en marxa completa i ha demanat que no s’excloga a les pedànies.

La coalició  ha criticat també la incoherència que suposa  la posada en marxa de Valenbisi  setmanes després de l’aprovació d’una ordenança que “posa en perill la seguretat dels usuaris de la bicicleta”. El seu cap de llista, Joan Ribó, afirma que “València té el màxim potencial per convertir-se en la capital mediterrània de la bicicleta” i ha reclamat voluntat política per impulsar “un Pla de Mobilitat que impulse l’ús de bicicletes i transport públic a la ciutat”.

Ribó ha anunciat que des de Compromís per València vigilaran pel bon funcionament del servei i ha reafermat l’aposta de la coalició per harmonitzar les polítiques de mobilitat amb l’ús creixent de la bicicleta a València. Igualment s’ha mostrat partidari d’harmonitzar el lloguer públic amb l’oferta prestada per “una xarxa de xicotetes empreses locals que els darrers anys han generat molts llocs de treball que cal protegir”.

El candidat verd, Giuseppe Grezzi, present a la inauguració de Valenbisi s’ha adreçat a l’alcaldesa de València, Rita Barberà, per tal de traslladar-li algunes d’estes propostes. Grezzi ha lamentat que l’Ajuntament no predique amb l’exemple i que tots els regidors hagen acudit a l’acte en vehicles privats que, a més a més, han estacionat en segona fila.

Grezzi també ha criticat el recent viatge a París del regidor Alfonso Novo per la despesa que comporta, “més encara quan existeixen referents més propers com Sevilla o més equiparables a València com Lyon”.