Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes i secretari general del BLOC, Enric Morera, considera que la resposta del president Camps a les retallades de Foment, “és una resposta molt lleugera, sense reivindicació i demostra una volta més la feblesa del president i la seua manca de decisió a l’hora de defensar els interessos del poble valencià”. Segons Morera, “en la Diputació Permanent de l’any passat, el conseller Gerardo Camps va dir que si el Tribunal Constitucional acceptava la clàusula d’inversió territorialitzada de l’Estatut de Catalunya, que el Consell promouria una reforma del nostre text i no ha estat així”.

 

Per al parlamentari valencianista, “si el conseller Camps i el president de la Generalitat compliren les seus promeses, Madrid, el govern de Zapatero, no ens marginaria tant en infraestructures com ha fet ara. El Consell no ha volgut reformar el nostre estatut quan legalment sí que pot i per això, per eixa falta de voluntat i per eixa incompetència, no podem reivindicar el que ens correspon i el govern central continuarà deixant-nos en el últim lloc d’inversions i de finançament”.

 

Per altra banda, Morera també considera que el ministre Blanco, “s’ha comportat d’una manera autoritària, com un nou comte-duc d’Olivares, perquè les Corts Valencianes s’han pronunciat pel rescat dels peatges de l’AP-7 al seu pas pel País Valencià, començant per uns més prioritaris i necessaris mentre no estiguen acabades altres variants públiques i lliures. Blanco, però, ja s’ha encarregat de dir que la decisió sobirana de les Corts no val per a res”.

 

El dirigent valencianista també ha comentat que li agradaria saber “per quins motius objectius i raons justificades no s’acabaran infraestructures necessàries per al nostre país, però temem que no vulguen explicar-nos res ni Blanco, ni Alarte ni el delegat del govern perquè és injustificable i també injust el que estan fent amb el País Valencià”.