Bota al contingut principal

El temporal de llevant dels passat dies 14, 15 i 16 d’agost 2010 ha posat de manifest la precària situació de moltes platges valencianes. Els  treballs anuals i puntuals de regeneració realitzats per la Direcció General de Costes al litoral valencià són insuficients i un clar exemple és el que ha passat al  nord de Dénia, on el tram de platja nomenat Blay Beach ha perdut  tota la sorra que s’havia dipositat durant la primavera-estiu de 2010 i esta platja ha tornat  a desaparéixer després de les fortes pluges.

Segons ha destacat el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), “és evident que la solució puntual que cada any s’impulsa des del Ministeri de Medi Ambient és insuficient per a evitar la reiterada erosió marina que pateixen les nostres platges. La Universitat Politècnica de València ha realitzat una important investigació amb la finalitat de buscar una solució més òptima, mediambientalment sostenible i més eficaç per a evitar l’erosió a les nostres platges i zona costera i per això ens agradaria que les administracions competents i responables tingueren en compte els estudis dels experts per assegurar la continuïtat de les nostres platges, que són un focus d’atracció de turisme i de riquesa per a les poblacions costaneres valencianes”.

 

Per això, el parlamentari valencianista ha preguntat en les Corts al conseller d’Infraestructures si està fent gestions amb la Direcció General de Costes del Govern Central perquè es puga aplicar una solució més eficaç al problema de l’erosió del litoral i les platges valencianes. Segons Morera, “la Generalitat i l’estat no fan tot el que deuen i el que poden per les platges valencianes i per això li ho recordem al conseller perquè eixe oblit perjudica al turisme i també perjudica a un medi natural”.