Bota al contingut principal

Nomdedéu proposa crear una comissió extraordinària amb responsables, metges, treballadors i afectats que busquen alternatives a la privatització i que garantisquen la viabilitat d’un servei públic i de qualitat.

El portaveu de Compromís meus reitera que “els gestors del Provincial haurien de deixar el seu càrrec si és veritat que es pot reduir un 30% els costos sense minvar la qualitat assistencial i sense despedir personal”.

El pròxim ple ordinari de la Diputació de Castelló debatrà una moció de Compromís en què es reclama la “paralització immediata de qualsevol procés de privatització dels servicis d’Oncologia de l’Hospital Provincial”.

Així ho ha anunciat hui el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedeú, qui este mateix matí ha enregistrat per escrit esta proposta. La iniciativa de Compromís sorgix “després que Moliner haja incomplit, de moment, el seu compromís de convocar d’urgència al Consell d’Administració de l’Hospital per a tractar la privatització”. Davant d’esta circumstància, i a causa de la “importància capital de l’Hospital Provincial per la sanitat pública en les comarques de Castelló”, Nomdedéu pretén que “en el temps més breu possible s’aborden alternatives que puguen frenar el procés privatitzador”.

Per este motiu, des de Compromís s’insta a “la paralització immediata del procés de privatització dels servicis de radiodiagnòstic i medicina nuclear de l’Hospital Provincial”.

Així mateix, i paral·lelament, el portaveu de Compromís reclama que “en l’òrgan competent, es cree una comissió extraordinària en què, a més dels membres del Consell d’Administració de l’Hospital provincial i els directius del centre, participen també representants dels metges i els treballadors dels serveis d’Oncologia per a buscar alternatives a la privatització que garantisquen l’excel·lència del servici mèdic del provincial i la sostenibilitat econòmica del Provincial des de la gestió pública”. L’objectiu d’esta segona proposta és buscar alternatives viables amb la participació de tots els actors implicats –inclús les associacions de pacients- per a “impedir que la privatització siga l’única opció”.