Anar directament a les notícies

Pañella: “No hem canviat de jaqueta sobre Columbretes, ni pensem fer-ho”

Publicat el en Medi Ambient

Diu que “ens vam oposar a les perforacions petrolieres quan les va autoritzar el PSOE, i continuem oposant-nos ara que les autoritza el PP”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “nosaltres, a diferència d’altres, no hem canviat de postura sobre Columbretes. Ens vam oposar a les perforacions quan les va autoritzar el govern del PSOE i el PP va posar el crit al cel, i ens continuem oposant ara que les autoritza el PP i és el PSOE el que diu que no. A Compromís no hem canviat de jaqueta, ni pensem fer-ho”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “si unes perforacions petrolíferes són perjudicials per al medi ambient i l’ecosistema marítim del voltant de les Columbretes, ho són encara que el president es diga Zapatero o es diga Rajoy. Cal tindre una dosi de cinisme inadmissible per a haver protestat perquè les hagen autoritzat, quan això servia per aconseguir vots contra el govern socialista de l’estat, i en canvi ara fer el doble joc, assegurant que s’està en contra a Castelló i, alhora, autoritzant-les a Madrid, tot sota la sigla del PP. Com és també d’un gran cinisme descobrir només ara, quan ja no manen els seus, que les perforacions en qüestió, que abans eren inofensives, ara són ben perilloses, com fa el PSOE”.

Pañella ha assegurat que “per això, la gent de Compromís, que no ens hem mogut mai de lloc, serem presents a la manifestació convocada a Castelló aquest dissabte, per continuar defensant les Illes Columbretes i el seu entorn marítim, com hem fet sempre, contra els intents especulatius, contra la seua utilització com a zona d’entrenament militar, contra els abocaments d’armes obsoletes al seu entorn submarí, i contra les investigacions petrolieres que amenacen greument el seu medi ambient”.

  • Me parece bien que, a los que no hablamos catalán y residimos en la Comunidad Valenciana, nos hayan concedido la posibilidad de traducir estos textos, pues, como sabrán ustedes, aquí somos mayoría y creo que tenemos derecho a conocer las noticias y opiniones de todos los partidos valencianos. Me parece de pura lógica. El que lo hayan entendido así, me congratula… ¡Enhorabuena! & ¡Saludos!

  • "Em sembla bé que, als que no parlem català i residim a la Comunitat Valenciana, ens hagin concedit la possibilitat de traduir aquests textos, doncs, com sabran vostès, aquí som majoria i crec que tenim dret a conèixer les notícies i opinions de tots els partits valencians. Em sembla de pura lògica. Qui ho hagin entès així, em congratula… Enhorabona! & Salutacions!"…

    Aquest és el text original que vaig posar en la vostra pàgina i, per fallades del programa de traducció al castellà i viceversa, han posat vostès alguna cosa inintel·ligible, ple d'incorreccions… Cuiden aquesta anomalia!… Rectifíquenla, si us plau!… Doncs no es tracta de parlar català per parlar-lo, se sàpiga o no, sinó que els idiomes han de servir per entendre'ns… O m'equivoco? Crec que, d'aquesta manera tan barroera… No anem a arribar molt lluny!

    Estan aixecant un mur entre els castellanoparlants i els catalanoparlants, ho admetin o no. És una llàstima, perquè ens hauria diferenciar la nostra ideologia i, no, una simple qüestió de llenguatge que no pertany al món de la política pura. No estem sumant, sinó restant… Tinguin molt present això!… Llevat que el que pretenguin és crear un "apartheid" en aquesta regió! Jo no ho estima així, per això els avís, perquè siguin conscients dels seus actes i al que, aquests, ens poden portar en el futur. A bon entenedor… Espero no molestar ningú!… Només és la meva opinió!… Bé intencionada!

    Aquest incident m'ha fet escriure la meva tercera part de: "Contradicciones culturales -3ª parte." (Contradiccions culturals -3)… Poden llegir-lo en: http://articulosjhm.blogspot.com.es ~ Salutacions de nou!