Bota al contingut principal

Diu que “ens vam oposar a les perforacions petrolieres quan les va autoritzar el PSOE, i continuem oposant-nos ara que les autoritza el PP”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “nosaltres, a diferència d’altres, no hem canviat de postura sobre Columbretes. Ens vam oposar a les perforacions quan les va autoritzar el govern del PSOE i el PP va posar el crit al cel, i ens continuem oposant ara que les autoritza el PP i és el PSOE el que diu que no. A Compromís no hem canviat de jaqueta, ni pensem fer-ho”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “si unes perforacions petrolíferes són perjudicials per al medi ambient i l’ecosistema marítim del voltant de les Columbretes, ho són encara que el president es diga Zapatero o es diga Rajoy. Cal tindre una dosi de cinisme inadmissible per a haver protestat perquè les hagen autoritzat, quan això servia per aconseguir vots contra el govern socialista de l’estat, i en canvi ara fer el doble joc, assegurant que s’està en contra a Castelló i, alhora, autoritzant-les a Madrid, tot sota la sigla del PP. Com és també d’un gran cinisme descobrir només ara, quan ja no manen els seus, que les perforacions en qüestió, que abans eren inofensives, ara són ben perilloses, com fa el PSOE”.

Pañella ha assegurat que “per això, la gent de Compromís, que no ens hem mogut mai de lloc, serem presents a la manifestació convocada a Castelló aquest dissabte, per continuar defensant les Illes Columbretes i el seu entorn marítim, com hem fet sempre, contra els intents especulatius, contra la seua utilització com a zona d’entrenament militar, contra els abocaments d’armes obsoletes al seu entorn submarí, i contra les investigacions petrolieres que amenacen greument el seu medi ambient”.