Bota al contingut principal

El candidat a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha participat este matí a València, junt a una comitiva de càrrecs i militans de Compromís, en la manifestació del Primer de Maig, Dia dels Treballadors, on en declaracions als mitjans ha assenyalat que “estos huit anys de govern del Botànic hem avançat, per exemple, creant més ocupació. Però som conscients que tenim un repte i és que eixa ocupació siga de més qualitat”.

“I per a això des de Compromís proposem tres línies de treball. La primera: les empreses han de pujar els salaris per a fer front a la pujada de preus. Per això des de Compromís primarem en les ajudes i contractació pública a les empreses que paguen millors salaris. És a dir, serà un criteri de valoració”.

La segona línia de treball que ha explicat el candidat de Compromís és la necessitat d’un finançament just per part de l’Estat amb què tindre més recursos i poder fer més política industrial. Per donar més suport als sectors productius que creen llocs de treball de qualitat. “Però compte, les ajudes no poden ser xecs en blanc. Han d’anar a aquells que es comprometen a protegir els llocs de treball i a no deslocalitzar la producció”.

La millora de les condicions de treball dels treballadors és la tercera línia en què ha incidit Baldoví en la qual s’ha d’actuar des de les administracions. “Per això ja som referents en la defensa de la jornada laboral de quatre dies o 32 hores, com ja hem demostrat amb la prova pilot a València. I volem seguir per eixe camí”.