Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat a Les Corts, Carles Esteve, ha assenyalat hui que “després de què la conselleria de Sanitat haja publicat en la plataforma de contractació del sector públic l’anunci previ per a licitar diversos serveis dels departaments de salut de Dénia i Manises es fa encara més necessari que el conseller anuncie que, en finalitzar els contractes de concessió, la Generalitat assumirà la gestió directa d’estos dos departaments de salut”.

Per a Esteve “reiterar que totes les opcions segueixen obertes en quant a la reversió com ha fet la conselleria de Sanitat després d’anunciar estes licitacions és crear una inseguretat jurídica en el sector dels serveis sanitaris que no es pot permetre. Estes licitacions de serveis com la neteja, l’alimentació o el manteniment, entre altres, es fa interpel·lant a unes empreses a les quals no se’ls està generant cap seguretat ni cap certesa, perquè encara no saben si estos departaments seran de gestió pública o no, si serà competència de la conselleria fer eixes contractacions o ho serà de Ribera Salut i de Sanitas ”.

“El conseller Marciano Gómez ens ve dient des de fa unes setmanes que té del blanc al negre totes les opcions obertes i des de Compromís el que li reclamem és que opte directament per el blanc, per mantindré la decisió del Consell anterior de reversió a una gestió pública, com demana tot el món, i abandone el negre en el que està instal·lat, que genera inseguretat en les empreses i incerteses en la població i en els professionals sanitaris”.

Compromís recorda que el procés per a revertir Dénia i Manises una vegada finalitzen els seus contractes l’any 2024 ja està activat i compta amb tots els informes favorables. Els procediments i terminis per acabar amb estes privatitzacions estan ben establerts. La fulla de ruta que marcà el govern del Botànic per acabar amb un sistema que prima el benefici econòmic sobre l’atenció sanitària a la ciutadania no pot tindre ja marxa enrere.

“No hi ha cap dada relativa a l’atenció sanitària, a les inversions en centres de salut i equipaments ni en les condicions laborals del personal sanitari que justifique continuar amb este model de gestió, en què les úniques beneficiades han sigut les empreses concessionàries i els fons d’inversió que tenen darrere,” ha afirmat Esteve.