Bota al contingut principal

El síndic de Compromís diu que la resposta que li dóna el director general per marginar-lo en unes declaracions, “és digna d’estudiar en les facultats perquè sembla redactada per Fraga quan era ministre d’Informació i Turisme en els temps de Franco”.

 

El portaveu valencianista en les Corts Valencianes, Enric Morera, diu que no acaba de creure’s la resposta que ha fet el director general de RTVV, José López Jaraba, a una pregunta parlamentària per saber els motius pels quals no van traure les seues declaracions el dia 1 de gener, analitzant el missatge de cap d’any del president de la Generalitat, “i si que van traure els de la resta, tot i que desplaçaren a un càmera i una redactora per a gravar-me unes declaracions que mai aparegueren en la televisió pública que paguem tots els valencians i valencianes”.

 

En la resposta, la direcció de RTVV diu que no hi ha cap motiu ideològic que motivara la caiguda de les declaracions de Morera en l’informatiu de l’1 de gener al migdia encara que el parlamentari valencianista assegura que sí, “perquè vaig criticar durament el missatge irreal que va llançar Camps a la població valenciana. Tal volta per això, perquè contestava directament a les paraules del president, la direcció política de Canal 9 va decidir silenciar les meues declaracions i així deixar sense opinió a un grup parlamentari, una cosa que considerem molt greu i que passa tots els dies en els mitjans de comunicació que manipula el PP en el nostre país”.

 

Per al secretari general del BLOC, la contestació “és digna d’estudiar en les facultats perquè sembla redactada per Fraga quan era ministre d’Informació i Turisme en els temps de Franco. Si no hi ha una motivació malintencionada i dolenta, volem saber si tampoc hi ha cap motivació ideològica que els diputats de Compromís no isquen mai en els informatius de Canal 9, incomplint sistemàticament la Llei de Creació de RTVV i violant tots els principis de pluralitat i transparència”.

 

Morera ha insistit en la marginació que pateix Compromís per part de RTVV, tant a l’hora del tractament informatiu com quan demana compareixences del director general de l’ens i no acudeix a la comissió informativa, com va fer abans de l’estiu.