Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat que la seua coalició està disposada a portar la proposta lingüística del PPCV als tribunals en el cas que siga tramitada per la Mesa de les Corts. Segons Morera, “el text que ha presentat el PP en el parlament valencià és manifestament il•legal perquè es bota la legislació i les institucions normatives i, el pitjor de tot, demostra que vol portar la seua lluita electoral a la guerra dels símbols quan en estos moments la societat valenciana necessita un govern fort i que done respostes a la desocupació, al finançament o al greu endeutament que patim”.

Morera considera que l’escrit presentat pel PPCV, “és una burla i una ofensa a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que com bé diu la seua llei de creació en l’article 6.8, és la institució normativa del valencià i és l’organisme que marca la normativització de la nostra llengua en tots es àmbits públics, en totes les institucions i organismes que depenen de la Generalitat i, malgrat al que diu la llei, el PP ha tingut la poca vergonya de registrar un escrit que està redactat en una normativa que no és la oficial valenciana i sols per eixe fet, la proposta hauria d’estar rebutjada per la Mesa de les Corts”.

De tramitar-se la iniciativa dels populars, “la Mesa de les Corts i aquells que voten favorablement, estarien incorrent en un delicte de prevaricació i, per tant, pensem portar el tema als tribunals perquè tota la qüestió referent a la nostra llengua està aclarit en dictamen del Consell Valencià de Cultura i en la Llei de Creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A banda de la il•legalitat, el PP es troba còmode en un conflicte superat per la gran majoria dels demòcrates valencians i que, amb eixos debats, sols volen que crear divisions socials i perjudicar a la normalització i ús de la nostra llengua”.

El síndic de Compromís ha lamentat que el PP porte “un debat que és de l’àmbit científic i acadèmic a les Corts, però el president de la Generalitat no és capaç de defensar un millor finançament, ni són capaços d’aclarir i de perseguir tots els casos de corrupció i als seus responsables polítics que han ajudat a buidar les arques públiques valencianes. Els problemes no es resolen amb cortines de fum i que el debat identitari torne a l’agenda pública sols demostra l’esgotament polític, ètic i moral del PPCV”.