Anar directament a les notícies

Compromís porta a les societats musicals i a Escola Valenciana a la reunió amb Wert per il•lustrar al ministre de la realitat cultural valenciana

Publicat el en Educació i Cultura

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, visitarà demà al ministre José Ignacio Wert, en la ronda que el titular d’Educació, Cultura i Esports fa amb els partits polítics per explicar els motius de la reforma que proposa amb la LOMQE. Baldoví, però, anirà acompanyat pel president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno i el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Josep Almeria, perquè siguen ells els qui expliquen a Wert la realitat cultural valenciana i l’atac directe que suposa la reforma per a la formació musical i l’ensenyament en valencià.

Segons ha explicat Baldoví, “des de Compromís considerem que qui millor pot explicar el mal que pot fer la reforma de Wert són els afectats directes, que són les escoles de música, les societats musicals i, com no, Escola Valenciana. Pensem que estes entitats poden fer una exposició molt clara al ministre de com és la realitat cultural i educativa del poble valencià, de la importància que tenen en la cultura i en l’educació les nostres bandes i l’ensenyament musical i de com l’escola en valencià ha servit per a recuperar la nostra llengua i, al mateix temps, estimula i fomenta l’estudi i el coneixement d’altres llengües”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “considerem que la reforma de Wert és retrocedir en el temps, però millor que li ho expliquen els qui seran els grans perjudicats de la seua reforma, una reforma que, per una altra banda, suposarà un greu atac a senyes d’identitat del poble valencià, malgrat el silenci servil del PPCV”.

Baldoví també ha informat que Compromís no ha pogut tindre ponents en les 50 compareixences que es faran al Congrés dels Diputats i on parlaran experts i implicats en la reforma educativa. Segons ha comentat el parlamentari valencianista, “de les 50 compareixences el PP s’ha adjudicat quasi la meitat, i les altres formacions s’han fet amb pràcticament la resta, deixant sols tres compareixences per al Grup Mixt, on no hem tingut finalment opció de fer una proposta, encara que des de Compromís el que volíem era que participara el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), per a mostrar la postura contrària i pràcticament majoritària dels docents del País Valencià a la contrarreforma educativa de Wert”.

  • remigio III

    Que li expliquen al sr Wert , l'insult que representa la seva actitud front a la nostra llengua vernacla. A Catalunya 17 famílies el posen en un compromís per defensar el seu dret a dependre en castellà. En canvi , aquí 85.000 famílies no poden exercir el seu dret a una ensenyança en català pels atacs del seu partit. Les nostres senyes identitàries aprofitant-se del poder governamental estan , sempre atacades . Que li expliquen el dèficit democràtic que patim de cara a tenir una informació veraç i en la nostra llengua . Després de pagar-nos tot el necessari per accedir-hi. Després de suportar un extorsió de quasi un milió d'€ per part d'un govern que sembla el govern feudal emprenyat en destrossar el País Valencià conquerit pistola en mà. Tenim i volem el dret a decidir el nostre futur amb llibertat i democràcia. I sent així : Crec que l'interessa repensar-s'ho. Val mes tot sols que mal acompanyat, i, el seu comportament amb Nosaltres els Valencians no el fan gens agradable.