Bota al contingut principal

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, visitarà demà al ministre José Ignacio Wert, en la ronda que el titular d’Educació, Cultura i Esports fa amb els partits polítics per explicar els motius de la reforma que proposa amb la LOMQE. Baldoví, però, anirà acompanyat pel president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno i el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Josep Almeria, perquè siguen ells els qui expliquen a Wert la realitat cultural valenciana i l’atac directe que suposa la reforma per a la formació musical i l’ensenyament en valencià.

Segons ha explicat Baldoví, “des de Compromís considerem que qui millor pot explicar el mal que pot fer la reforma de Wert són els afectats directes, que són les escoles de música, les societats musicals i, com no, Escola Valenciana. Pensem que estes entitats poden fer una exposició molt clara al ministre de com és la realitat cultural i educativa del poble valencià, de la importància que tenen en la cultura i en l’educació les nostres bandes i l’ensenyament musical i de com l’escola en valencià ha servit per a recuperar la nostra llengua i, al mateix temps, estimula i fomenta l’estudi i el coneixement d’altres llengües”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “considerem que la reforma de Wert és retrocedir en el temps, però millor que li ho expliquen els qui seran els grans perjudicats de la seua reforma, una reforma que, per una altra banda, suposarà un greu atac a senyes d’identitat del poble valencià, malgrat el silenci servil del PPCV”.

Baldoví també ha informat que Compromís no ha pogut tindre ponents en les 50 compareixences que es faran al Congrés dels Diputats i on parlaran experts i implicats en la reforma educativa. Segons ha comentat el parlamentari valencianista, “de les 50 compareixences el PP s’ha adjudicat quasi la meitat, i les altres formacions s’han fet amb pràcticament la resta, deixant sols tres compareixences per al Grup Mixt, on no hem tingut finalment opció de fer una proposta, encara que des de Compromís el que volíem era que participara el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), per a mostrar la postura contrària i pràcticament majoritària dels docents del País Valencià a la contrarreforma educativa de Wert”.