Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes i secretari general del BLOC, Enric Morera, considera que el president Camps, “ha tornat a fer un brindis al sol al parlar d’unir les eleccions generals amb les valencianes per a estalviar. Evidentment, són unes declaracions que ha fet per alegrar al seu cap, Mariano Rajoy, però no tenen sentit perquè ací tenim una llei electoral molt antiga que va prometre reformar en el darrer debat de política general i que encara estem esperant que es faça alguna cosa al respecte”.

A més, l’excusa de l’estalvi, “no és creïble perquè que el president d’un partit que està sent investigat en els tribunals per passar-se de la despesa electoral no és la persona més indicada per a donar lliçons d’estalvi i d’optimitzar recursos econòmics”, segons Morera.

El síndic de Compromís ha assegurat que estalvi seria, “unificar el mailing, per exemple, i que d’un sol enviament arribaren a tots els electors la propaganda i paperetes de tots els partits”. No obstant, el més important “no és demanar que les eleccions vagen juntes, sinó que és millorar la llei electoral valenciana, la qual està a l’espera de ser retocada des de l’anterior reforma de l’estatut i en la qual es poden introduir canvis importants, com ara el vot electrònic, les baixes per maternitat de les diputades, el vot dels diputats malalts o baixar la barrera electoral per garantir un parlament més plural i més representatiu de la societat valenciana, entre d’altres qüestions”.