Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la presència valenciana en Fitur, “és necessària, com és necessari un canvi de la política turística del Consell, que ja ha demostrat per activa i per passiva que no és correcta perquè perdem turistes i tanquen hotels, i, per tant, eixa política desorientada està provocant pèrdues de llocs de treball on ja som tristament líders”.

“El tancament d’hotels, el balafiament dels diners de la conselleria per a patrocinar les aficions dels amics d’alguns consellers o la fallida que han suposat eixos grans esdeveniments que sols ens han costat diners i més diners a les valencianes i els valencians, són el clar exemple que el Consell de Camps no sap què fer per a potenciar el turisme de la nostra terra, quan ací tenim les millors condicions per a ser un gran atractiu i generar una ocupació estable i molta riquesa al llarg de tot l’any, no sols en determinades estacions”, segons paraules del síndic de la tercera força política del parlament valencià.

Morera també ha recordat les crítiques que fa poc va fer el seu company de grup parlamentari i partit, Josep Maria Pañella, en referència a allò que publicitava la província de Castelló a Fitur. “Com molt bé va denunciar Pañella, el que cal fer a Fitur i en qualsevol fira d’eixes característiques és promocionar els atractius turístics que té una determinada zona, com són els monuments, els paratges naturals, els museus, les platges o les festes i no les infraestructures per arribar a eixos atractius. Sembla que en Castelló és més important tindre un aeroport que un conjunt monumental com el de Morella o un paratge com la Tinença, per posar alguns exemples”.

“El mateix passa amb Alacant. Des de Compromís sempre hem defensat que Benidorm ha de ser la capital del turisme valencià i en eixa ciutat hauria d’estar la seu a de la Conselleria de Turisme. I en Benidorm trobem a uns empresaris que saben com fer les coses però no troben el suport necessari de la Generalitat. També trobem un parc temàtic que no té projecció i no funciona com cal i, al contrari que en Castelló, les ciutats costaneres i turístiques la Marina Alta i Baixa tenen un seriós problema d’infraestructures, amb carreteres de peatge i sense un tren de Rodalia que les connecte”, segons ha destacat Enric Morera.

El parlamentari valencianista ha assegurat que l’estand de Fitur del País Valencià, “ja no té el mateix glamour que quan ho organitzava tot les empreses de la trama Gürtel, les quals feien gaudir al president Camps fent-se fotos sense parar jugant amb cotxets de carreres i altres diversions però que, al remat, sols ha servit per a que les arques públiques estiguen més afectades, per una banda, i per l’altra, la pèrdua de visitants i també dels llocs de treball de les persones que atenen al turisme”.