Bota al contingut principal

Betxí ha iniciat ja la instal·lació de la il·luminació de Nadal amb l’objectiu de dinamitzar i potenciar l’activitat econòmica i comercial en els establiments del municipi. Fruit del pla  d’estalvi energètic impulsat pel consistori, la il·luminació de Nadal d’enguany, igual que la de la resta de festivitats locals, no suposaran cap gasto per a les arques municipals. Cal recordar que fa poques setmanes, i també fruit del pla d’estalvi energètic de l’equip de Govern de Remolar, empresa local de Betxí va iniciar ja la instal·lació de leds en tot el casc urbà.  “La instal·lació d’este sistema d’il·luminació suposarà un estalvi del 40% de la factura energètica, però a més s’ha apostat perquè la instal·lació l’execute una empresa local per a generar així activitat econòmica en el municipi”, insistix l’alcalde, el nacionalista Alfred Remolar.

La mesura forma part del pla general d’estalvi energètic, que el consistori va posar en marxa amb l’adjudicació de la gestió de l’enllumenat públic a una empresa externa, la qual cosa permetrà una millora integral de l’enllumenat en tota la localitat, a més d’un estalvi de 100.000 euros a l’any per a les arques municipals. De fet, en total, la mesura suposarà un estalvi d’1,5 milions d’euros per a la localitat durant els 15 anys de duració del contracte. A més, segons figura en el contracte, i a cost zero per al consistori, l’empresa adjudicatària es compromet a canviar tots els llums del municipi per a introduir sistemes més eficients –El 50% LED i l’altra meitat de baix consum-.

Així mateix, també s’encarregarà de canviar més de la meitat dels fanals de la localitat i instal·larà les il·luminacions festives en la localitat durant els pròxims 15 anys i realitzarà una inversió de 50.000 euros en millores de sistemes elèctrics d’il·luminació en la localitat.

“Este acord és una mesura importantíssima d’estalvi, fruit de més d’un any de treball i ha convertit a Betxí en un dels primers municipis del País Valencià a impulsar este tipus de gestió. Estes mesures convertiran a Betxí en 2014 en el municipi més eficient de la Comunitat Valenciana en matèria elèctrica”, diu l’alcalde, Alfred Remolar