Bota al contingut principal

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó i el regidor Sergi Campillo les obres del nou CEIP 103 de València per a comprovar l’estat d’execució de les obres. Actualment s’està treballant ja en la part interior dels edificis i la inversió d’Educació és de 5,2 milions d’euros.

Les obres del centre van començar al mes de gener de 2018 i la seua finalització està prevista per a l’últim trimestre de 2019.

Segons el conseller Vicent Marzà: “148 actuacions per valor de 15,1 milions d’euros en 94 centres educatius de València marquen el camí de la recuperació d’aules dignes a la ciutat. S’està fent molta faena perquè l’alumnat de València tinga les infraestructures escolars que es mereix” i ha continuat “l’alcalde Joan Ribó i les comunitats educatives del Cap i Casal ens tindran al seu costat sempre per a garantir un servei educatiu públic a l’alumnat propi d’una ciutat com València. La inversió d’aquesta Conselleria per fer-ho possible és indubtable”.

Per part de l’alcalde Joan Ribó: “Visitar aquest col·legi que està creixent és un motiu de gran alegria i vull agrair la tasca de la Conselleria” i ha afegit “des de l’Ajuntament i la Conselleria estem treballant colze a colze, com no es feia abans, perquè puguem celebrar prompte que els xiquets puguen gaudir d’un centre educatiu digne gràcies als projectes del pla Edificant. És molt important el treball en comú entre administracions i seguirem treballant en aquesta direcció”.

CEIP 103 de València

El nou centre escolar disposa de 9 unitats de segon cicle d’educació infantil, 18 unitats d’educació primària, amb una capacitat per a 675 llocs escolars i un menjador amb capacitat per a 500 comensals, a dos torns.

Està dotat amb espais ordinaris i específics (gimnàs, aula de música, aula d’informàtica, espais de coordinació didàctica, sala polivalent, biblioteca, despatx AMPA, etc.) necessaris per a garantir una educació de qualitat.

Actuacions en infraestructures escolars de València

Cal recordar que, al llarg de la legislatura, des de la Conselleria d’Educació s’han realitzat o estan en marxa 148 actuacions a un total de 94 centres escolars de València, per a les quals s’ha invertit un pressupost total de 15,1 milions d’euros. Entre les actuacions figuren obres de millores, rehabilitacions, retirada de fibrociment i la construcció del nou CEIP 103 i del centre social El Grau.

El conseller Marzà ha volgut destacar que “el treball en la millora de les infraestructures escolars de la capital ha estat continuat durant aquests últims tres anys. Hem realitzat i estem actuant ara mateix en el 57 % dels centres educatius públics de la ciutat i continuarem afegint-ne encara més perquè l’alumnat de la capital es mereix aules i instal·lacions dignes” i ha afegit “que hàgem hagut d’intervindre ja en 94 centres educatius dona una clara visió del panorama en què ens vam trobar i la manca de gestió del govern anterior, ja que a la capital tenim 165 centres educatius públics i en la majoria de casos hem detectat algun tipus de necessitat en les infraestructures escolars”.

De les intervencions que hi ha en marxa, específicament amb el pla Edificant, el conseller Marzà ha signat ja la delegació de competències a l’Ajuntament de València per tal que el consistori emprenga la tramitació d’obres de millores en 12 centres educatius per valor d’1,2 milions d’euros assignats ja per la Conselleria.

D’altra banda, 20 de les actuacions que ja s’han realitzat corresponen a la retirada de fibrociment a 20 centres educatius de la ciutat i per al pròxim període vacacional es durà a terme la retirada de fibrociment de 4 centres educatius més. Tot per valor d’1,6 milions d’euros.

A més, està previst que en breu se signe, per part del conseller, la delegació de competències mitjançant Edificant per a dur a terme actuacions importants en quatre centres educatius més de la ciutat. Es tracta de la construcció del nou IES Peset Aleixandre, l’ampliació i la rehabilitació del CEIP Carles Salvador, la construcció del nou CEIP Santo Ángel de la Guarda i la construcció del nou CEIP 106.