Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha presentat unes preguntes parlamentàries perquè el Govern justifique la despesa de mig milió d’euros per a la compra d’un camió antiavalots.

Segons el diputat valencianista, “seria més convenient que eixa despesa que volen fer, que ho invertiren a reforçar els jutjats col·lapsats per casos de corrupció política, però pel que sembla, el govern de Rajoy prefereix castigar i perseguir als ciutadans que protesten en comptes d’ajudar al fet que es perseguisca i es condemnen a aquells que han portat les institucions democràtiques a uns índexs de podridura més que nauseabunda”.

Baldoví considera que “l’autèntica dinàmica social és la que reflecteix el CIS, en les enquestes del qual ens diuen que la principal preocupació de la ciutadania en aquests moments és la corrupció política. Evidentment, si molts ciutadans i ciutadanes ixen al carrer a protestar és per les mesures antisocials del govern del PP i també ixen al carrer a protestar contra la corrupció i ara, a més d’una demostració de força policial desproporcionada, també els ciutadans es poden trobar en breu amb un camió per a disparar-los aigua a pressió, per a callar-los, per a dispersar-los, quan la dinerada que costarà eixe camió hauria de ser per a dispersar de les institucions democràtiques als corruptes, als mals gestors, als delinqüents de coll blanc que volen fer negoci dels diners públics. Però per a eixos, Rajoy no té ni pressupost ni mesures, curiosament”.

El parlamentari de Compromís ha recordat que els jutjats on s’investiguen casos de corrupció, en la seua majoria valencians, han demanat en reiterades ocasiones reforços per a agilitar l’acció de la justícia i aquests reforços, “o arriben en una quantitat inferior a la sol·licitada o, directament, ni arriben. Sembla que no hi ha pressa per part del govern central per a combatre eixe gran problema que menyscaba la credibilitat de les institucions democràtiques”.

Per eixe motiu, Baldoví ha registrat unes preguntes “per a saber les motivacions del govern central per a comprar eixe camió de mig milió i, a més, per a veure si en llegir les nostres qüestions són capaços de reflexionar i de prendre una postura més adequada amb la realitat social, la del carrer”.