Bota al contingut principal

El portaveu de la Coalició Compromís, Enric Morera, considera que la situació per la qual travessa la justícia valenciana “és d’extrema gravetat però era previsible. Tota la legislatura passada vam fer moltes preguntes per la falta de material i de personal en els jutjats i hui comprovem que totes les respostes que ens ha donat el Consell de Camps són mentides que cauen pel seu propi pes”. El dirigent valencianista considera que l’estat de les arques de la Generalitat “és molt catastròfic perquè no hi ha diners per a segells, ni per a folis, ni per a fotocopiadores, ni per a pagar als proveïdors de la sanitat pública i tampoc hi ha diners per a fer les noves unitats judicials que van prometre”.

En opinió de Morera, “amb estes retallades brutals que afecten al bon funcionament de l’administració de justícia, el PP de Camps demostra que li té molta por a esta i per això la deixa sense mitjans humans, materials i sense jutjats”. Des de Compromís han recordat que el Tribunal Superior de Justícia “ha donat un toc d’atenció a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament d’Alacant per la Ciutat de la Justícia, el projecte de la qual està paralitzat des de fa 12 anys, que és escandalós, com ho és també la paralització de 15 noves unitats judicials perquè la Generalitat no té diners i per això es paralitzen les noves unitats judicials previstes per a Benidorm, Dénia, Elx, Torrevella i Gandia; els set Jutjats de Primera Instància i Instrucció, prevists per a Novelda, la Vila Joiosa, Nules, Carlet, Llíria, Massamagrell i Quart de Poblet; un Jutjat penal a Oriola i un altre social a Benidorm”.

Per a Enric Morera, “el primer que ha de fer Camps quan vinga a les Corts és deixar-se de performance i juraments amb bíblies i que explique què ha fet amb els diners de les valencianes i valencians, perquè en algun lloc estarà eixos diners que s’havia de destinar per a millorar l’administració de justícia i que, desgraciadament, no serà així”. No obstant això, el dirigent de Compromís tem que els diners que hauria d’emprar-se per a millorar la justícia, “estan en estos moments en el circuit urbà de València, on calculem que la despesa de muntar i desmuntar les instal·lacions en la ciutat ens costa a tots els valencians i valencianes 60 milions d’euros tots els anys”.

Des de la coalició valencianista, progressista i ecologista han recordat que van ser els primers a denunciar que el Consell no tenia ni per a segells. Compromís, a més, ha sigut altaveu de greus deficiències en els jutjats valencians, “on no tenen ni per a folis o on s’han vist escenes dantesques en les quals els proveïdors anaven a portar-se les maquines perquè la Generalitat feia molts mesos que no els pagaven pels seus serveis”.

I és que en els últims mesos han passat coses molt greus en l’administració de justícia valenciana, com per exemple que el Consell haja de 3 milions a les empreses que vigilaven els jutjats.