Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una sol·licitud de compareixença en Les Corts de la portaveu de Consell i Consellera de Cultura, Turisme i Esport, Lola Johnson, per a què explique la postura del govern valencià després de l’auto de processament de l’ex secretari general de Canal 9, Vicente Sanz, per abús sexual a tres treballadores de la televisió pública.

 Segons ha declarat Oltra “també tenen responsabilitat en el que ha passat aquells que nomenaren a Vicente Sanz i els que consentiren l’abús de poder constant que exercia sobre els treballadors com a cap de personal, fets que denunciaren reiteradament els sindicats”.

 “Ara sabem que este abús de poder passà a ser abús sexual en el cas de tres treballadores. La consellera Johnson era directora de TVV quan ocorregueren els fets i tant ella com el director general de RTVV José López Jaraba són responsables de permetre les actituds caciquils de Sanz que es dedicava a col·locar personal a RTVV segons la seua afinitat personal o al Partit Popular”.

 “Des de Compromís reclamem la depuració de totes les responsabilitats d’aquells que coneixien i no actuaren contra la manera d’actuar de Vicente Sanz qui ha protagonitzat uns fets d’extrema gravetat dins d’un mitjà de comunicació públic”, ha conclòs Oltra.